Ozlijeđena pješakinja

Slika PU_I/pješaci kod arene.JPG

Jučer, 6. studenog oko 17 sati u Puli dogodila se prometna nesreća u kojoj je lakše ozlijeđena pješakinja.  

Foto: Ilustracija  

Jučer, 6. studenog oko 17 sati u Puli dogodila se prometna nesreća u kojoj je lakše ozlijeđena pješakinja.

Prometna nesreća se dogodila kada  je 19-godišnjakinja iz Virja, nakon izlaska iz autobusa izvan pješačkog prijelaza, započela ispred autobusa neoprezno prelaziti kolnik  Ulice Monte Paradiso. U tom je trenutku u nju prednjim dijelom udario automobil Citroen, pulskih registracijskih oznaka kojim je kolnikom Ulice Monte Paradiso upravljao 30-godišnjak iz Pule.

U nesreći je pješakinja lakše ozlijeđena, te se protiv nje podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Kako bi se povećala sigurnost pješaka u prometu, Policijska uprava istarska podsjeća pješake da i za njih kao i vozače vrijede određeni prometni propisi, kojih se trebaju pridržavati kako bi povećali svoju, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu:

  • Koristite nogostup ili drugu površinu za kretanje pješaka, a u slučajevima kada nema nogostupa, hodajte što bliže rubu kolnika!
  • Ako se krećete u skupini, hodajte jedan iza drugoga!
  • Ako se krećete kolnikom na javnoj cesti izvan naselja, hodajte uz lijevi rub kolnika u smjeru kretanja, a noću i danju u slučajevima smanjene vidljivosti, budite osvijetljeni ili označeni reflektirajućim materijalom!
  • Pješački prijelaz koristite uvijek kad nije udaljen od vas više od 50 metara u naselju ili više od 100 metara izvan naselja!
  • Kada na cesti nema pješačkog prijelaza, prijeđite kolnik najkraćim putem, i to tako da ne ometate promet vozila!

LETAK ''Poštujući propise uvijek stižem''



Stranica