Najava: obilježavanje Dana policije

Slika /2023/DP-2023_mm-003.jpg

I ove će godine Policijska uprava istarska kroz niz aktivnosti obilježiti Dan policije i blagdan zaštitnika policije Sv. Mihovila

Foto: MUP/Ilustracija

Obilježavanje Dana policije započinje sportskim natjecanjima pa će se tako djelatnici policijske uprave danas i sutra okušati u malom nogometu, odbojci na pijesku, streljaštvu i boćanju.

U utorak će se održati tradicionalni prijem predstavnika policije kod istarskog župana Borisa Miletića, a u srijedu će se položiti vijenci, održati sveta misa i svečana akademija policijske uprave. Istog dana djelatnici policijske uprave darivat će krv, svjesni da tako mogu nekome spasiti život.

Građani će u srijedu moći pogledati natjecanje policijskih motorista Memorijal Šime Buzov na parkiralištu Karolina, dok će se u četvrtak na Narodnom trgu i na riječkom gatu moći detaljniji upoznati s policijskim pozivom i opremom koju policijski službenici koriste u radu.

U petak će se policijski prisjetiti svojih poginulih kolega polaganjem cvijeća na njihove grobove, a u subotu će se održati humanitarna utrka 3. Memorijal Ivana Todorića u spomen na stradalog policijskog službenika Policijske postaje Pula-Pola.
 
Program obilježavanje Dana policije:

Ponedjeljak i utorak (25. i 26. rujna)
  • sportska natjecanja djelatnika policijske uprave 

Srijeda (27. rujna)          
  • 9 do 15 sati, velika sala u policijskoj upravi, akcija dobrovoljnog darivanja krvi
  • 9 do 12 sati natjecanje policijskih motorista Memorijal Šime Buzov, parkiralište Karolina u Puli
  • 9 sati polaganje vijenca kod središnjeg križa na Gradskom groblju u Puli, a potom kod spomenika hrvatskim braniteljima u Parku Franje Josipa
  • 10 sati sveta misa povodom blagdana Sv. Mihovila, zaštitnika hrvatske policije i Dana policije u crkvi Svetog Pavla na Vidikovcu
  • 13 sati svečana akademija na terasi restorana u UJ Valbandon               

Četvrtak (28. rujna)
  • 10 do 12 sati, Dan otvorenih vrata policije, Narodni trg i Riječki gat u Puli               

Petak (29. rujna)
  • polaganje cvijeća i paljenje svijeća na grobovima poginulih policijskih službenika 
 
Subota (30. rujna)
  • 10 sati, na prostoru bivšeg policijskog kampa u Uslužnoj jedinici MUP-a u Valbandonu, humanitarna utrka 3. Memorijal Ivana Todorića (prijave za sudjelovanje na memorijalu moguće su putem poveznice na naslovnici policijske uprave do 26. rujna u ponoć) 

Pozivamo građane da nam se pridruže na Danu otvorenih vrata u Puli i na 3. Memorijalu Ivana Todorića, kao i da pogledaju natjecanje policijskih motociklista u vožnji spretnosti!
 

Najave