Prijave na 3. Memorijal Ivana Todorića zaprimaju se još sutra

  • Slika /2023/mit1 pressica.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Pozivamo sve trkače i šetače da se uključe u ovu humanitarnu akciju i da svi zajedno odamo počast poštenom i izuzetnom policajcu, dobrom čovjeku, koji je prerano napustio svoju obitelj, prijatelje i kolege

Foto: PU istarska

Policijska uprava istarska, Atletski savez Istre, Regionalni klub IPA Istra, Udruga specijalne jedinice policije BAK Istra i Turistička zajednica grada Pule, povodom Dana policije i godišnjice smrti policijskog službenika Ivana Todorića, organiziraju i ove godine memorijalnu utrku na području Valbandona i Štinjana kako bi se obilježilo sjećanje na stradalog Ivana i promovirali zdravi stilovi života, odnosno sportsko-rekreativne aktivnosti.

Osim što se utrkom želi odati počast Ivanu, ona ima i humanitarni karakter, s obzirom da je sav prihod od utrke namijenjen Zakladi policijske solidarnosti.

Prijave na utrku otvorene su do sutra, 26. rujna, do ponoći te je tim povodom danas ispred policijske uprave u Puli održana konferencija za medije, na kojoj su sudjelovali zamjenik načelnik Policijske uprave istarske Božo Kirin i predstavnik Turističke zajednice grada Pule Goran Franinović.

''Ivan Todorić bio je mladi perspektivni policijski službenik. Na Policijskoj akademiji bio je među najboljim polaznicima u svojoj generaciji, a u Policijskoj upravi istarskoj bio je poznat kao pravedan, vrijedan i uzoran policajac. Nažalost, stradao je u dobi od 27 godina, 22. rujna 2018. godine u prometnoj nesreći prilikom dolaska na svoje radno mjesto, u policijskoj odori koju je volio i s ponosom nosio'', prisjetio se zamjenik načelnika i istaknuo kako je Ivanov otac Zlatko Todorić umirovljeni djelatnik Policijske uprave istarske, dok je Ivanov stric Stanislav i dalje aktivni djelatnik policijske uprave. ''Na prve dvije utrke okupio se velik broj sudionika, između 150 i 200 trkača, a sada smo već prešli brojku od 230 prijavljenih sudionika. Drago mi je što su na popisu i kolege iz drugih policijskih uprava te da ćemo imati trkače i iz daleke Slavonije'', rekao je Kirin i pozvao sve trkače, građane i policajce, da pridruže humanitarnoj utrci i da se u sportskom duhu prisjetimo našeg Ivana.

Humanitarna utrka 3. Memorijal Ivana Todorića održat će se 30. rujna u 10 sati sa startom i ciljem u bivšem policijskom kampu u Valbandonu, odakle će se trkači uz more uputiti prema štinjanskim tvrđavama. Sudionici mogu birati između dvije staze: glavne utrke od 11.300 metara ili rekreativne utrke od 2.209 metara, a natjecat će se u kategoriji građana i kategoriji policije.

Glavna i rekreativna utrka startaju na prostoru bivšeg policijskog kampa (kod roštilja) u Valbandonu te se spuštaju prema obali mora, odakle se staza šetnicom nastavlja do lučice ispred kampa Brioni na Puntiželi. Sudionici rekreativne utrke (2209m) okreću se pred kraj šetnice Hidrobaze i vraćaju nazad istim putem do prostora starta/cilja, dok sudionici glavne utrke nakon lučice nastavljaju cestom do tvrđave Punta Christo te se ispred tvrđave spuštaju prema obali mora i nastavljaju kroz kamenolom. Nakon okrjepe koja će se nalaziti uz cestu pored lučice Štinjan i beach bara, staza skreće u šumicu, gdje će sudionici trčati puteljcima kroz šumu i uz obalu mora te će se popeti do tvrđave Monte Grosso. Staza se nastavlja do rubnog dijela Štinjana, prolazi pored mjesnog groblja do uvale Zonka. U uvali Zonka nastavlja uzbrdo prema utvrdi i obalnoj bitnici Valmaggiore, nakon čega se šumskim puteljcima vraća prema okrijepi i lučici Štinjan, a potom sudionici nastavljaju cestom prema Puntiželi te se vraćaju nazad šetnicom prema kampu u Valbandonu.

Radi sigurnosti sudionika utrke povremeno će se, od 9.30 do 12 sati, zatvarati promet u Ulici Puntižela od kampa Brioni Sunny Camping do tvrđave Puntižela, odnosno do kamenoloma te u Ulici Selo na rubnom dijelu Štinjana malo prije mjesnog groblja do uvale Zonka. Promet će regulirati policijski službenici te će, sukladno prosudbi, povremeno propuštati vozila, pri čemu će čekanje na propuštanje vozača biti do 10 minuta. Pozivamo stoga građane na razumijevanje i eventualno korištenje alternativnih pravaca.Svoju potporu organizaciji humanitarne utrke od prvog dana dala je i Turistička zajednica grada Pule. ''Uključili smo u ovaj projekt jer je riječ o utrci koja ima humanitarni karakter, s obzirom da sav prihod dobiva Zaklada policijske solidarnosti. Također nam je želja kroz ovakve aktivnosti poticati naše sugrađane na zdrav život i bavljenje sportom, a osobito mi je drago što smo prošle godine na stazi mogli vidjeti brojne obitelji s malom djecom. Naravno, tu je i turistički aspekt, s obzirom da nam dolaze trkači iz drugih dijelova Hrvatske te je ova utrka dobra za promociju Pule kao turističke sportske destinacije. Stoga pozivam sve građane da dođu na utrku te da se prvenstveno zabave i kvalitetno provedu subotnje prijepodne“, istaknuo je Goran Franinović iz Turističke zajednice Grada Pule.

Svi zainteresirani za utrku još uvijek se mogu prijaviti do 26. rujna u ponoć putem poveznice https://my.raceresult.com/244792/registration, koja se nalazi na naslovnici web stranice policijske uprave. Iznos startnine od 15 eura ili više uplaćuju se na račun Zaklade policijske solidarnosti  IBAN HR0723900011100332922, svrha uplate 3. Memorijal Ivana Todorića, navesti ime natjecatelja, a prilikom podizanja startnog broja potrebno je predočiti dokaz o uplati.

Natjecatelji mogu preuzeti startne brojeve i pakete na dan utrke od 8 do 9.30 sati te pozivamo trkače da ne čekaju posljednji trenutak kako bi se izbjegle gužve.

Pozivamo sve trkače i one koji žele prošetati ili potrčati kraćom stazom da se uključe u ovu humanitarnu akciju i da svi zajedno odamo počast poštenom i izuzetnom policajcu, dobrom čovjeku, koji je prerano napustio svoju obitelj, prijatelje i kolege. Obujmo tenisice i potrčimo za Ivana!
 

Pisane vijesti