Najava prometne akcije „Kontrola tehničke ispravnosti vozila“

Slika /2018/arena i kaciga.JPG

Djelatnici Postaje prometne policije Pula-Pola će sutra od 10 do 12 sati provesti prometno-preventivnu akciju „Kontrola tehničke ispravnosti vozila“

Foto: Ilustracija
 
U sklopu akcije „Dani tehničke ispravnosti vozila 2019.g. koja se održava ovog tjedna, djelatnici Postaje prometne policije Pula-Pola će sutra od 10 do 12 sati provesti prometno-preventivnu akciju „Kontrola tehničke ispravnosti vozila“.
 
Cilj prometne akcije je smanjiti broj prometnih nesreća i stradavanje sudionika  uzrokovanih tehničkom neispravnošću vozila, odnosno  povećati razinu tehničke ispravnosti vozila i povećati prometnu kulturu,  te  poštivanje prometnih propisa od strane vozača s naglaskom na čl. 102. ZSPC-a –na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svijetla u razdoblju od 01.11. 2019 do 31.03. 2019 godine.
 
Prometna akcija će se provoditi zajedno sa djelatnicima HAK-a  Pula - Rovinj, koji će u akciju uključiti servisne savjetnike koji će vizualnim pregledima vozila utvrđivati tehničku neispravnost istih, te automehaničare koji će otkloniti sitne kvarove. Prioritetno će se vršiti kontrola svjetlosne signalizacije na vozilima, a automehaničari – autoelektričari će besplatno zamijeniti neispravne sijalice.
 
Također će se vozačima dijeliti korisni savjeti o važnosti tehničke ispravnosti vozila, te će se  informirati o mogućnosti  odlaska na  besplatni tehnički pregled.

Stranica