Najava prometne akcije „Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela“

Slika /2021/pojas.jpg

Postaja prometne policije Pula-Pola provodit će pojačane aktivnosti sutra od 8 do 14 sati  

Foto: Ilustracija

Povodom obilježavanja Dječjeg tjedna, koji se svake godine odlukom UNICEF-a provodi u prvom tjednu listopada, policijski službenici Postaje prometne policije Pula-Pola provodit će pojačane aktivnosti u cilju zaštite djece, kao jedne od skupina najranjivijih sudionika u prometu. Tim će se povodom dana 02. listopada 2023. od 8 do 14 sati provesti preventivno-represivna prometna akcija „Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela“.

Budući da djeca u prometu najčešće stradavaju u svojstvu putnika, pojačanim aktivnostima poseban naglasak će se dati na kontrolu pravilnog prijevoza djece u motornim vozilima, te  sudionicima u prometu ukazivati na povećani oprez tijekom vožnje u zonama odgojno-obrazovnih ustanova kao i na obveze prema pješacima (posebice djeci).

Pored navedenog, tijekom preventivno-represivne akcije vršit će se nadzor nepropisne uporabe mobitela i drugih uređaja tijekom voženje, budući da je distrakcija, kao jedan od tzv. četiri ubojice u prometu, prekršaji kojim se ugrožava sigurnost pješaka.

Apeliramo na vozače i roditelje, staratelje i druge odrasle osobe da budu uzor djeci i vode brigu o njihovoj sigurnosti u prometu, jer sigurnost djece prvenstveno je odgovornost nas odraslih. 
 

Najave