Policijski službenici za prevenciju educirali građane u Puli i Labinu

Slika /2023/zaštitimononiće3.jpg

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba policija je tijekom mjeseca rujna provela šest edukacija na temu samozaštitnih ponašanja u vidu prijevara za građane treće životne dobi  

Foto: Ilustracija

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, koji se obilježava danas, 01. listopada 2023. godine, policijski službenici PU istarske tijekom mjeseca rujna 2023. godine na području Pule i Labina provodili su edukacije građana u „zlatnim godinama“.

Sukladno pojavnosti zabilježenih događaja na način da nepoznate osobe na prijevaran način ulaze u domove starijih osoba predstavljajući se kao liječnice koje obavljaju usluge pregleda, odnosno zdravstvene djelatnice koje promoviraju novi način rada domova zdravlja i pod izlikom pregleda i mjerenja tlaka starijim osobama od istih otuđuju novac i nakit, policijski službenici za prevenciju Policijske uprave istarske u suradnji sa Gradom Pula te Gradom Labinom tijekom mjeseca rujna 2023. godine, provodili su edukacije građana kako bi u što većoj mjeri pokušali zaštititi naše starije sugrađane od mogućih kaznenih djela prijevara. Na području Pule edukacije su održane u pet mjesnih odbora, dok je u Labinu edukacija u suradnji sa Gradom Labinom i Sindikatom umirovljenika Hrvatske, Podružnica Labin održana u prostoru Gradske knjižnice.

Preventivna aktivnosti na predavanjima u Puli i Labinu imale su pozitivnu reakciju javnosti, velik broj građana iskazao da su zainteresirani za vlastitu sigurnost i sa zanimanjem su slušali savjete policijskih službenika o samozaštitnom ponašanju po pitanju prijevara u sklopu preventivnog projekta ''Policija poručuje: zaštitimo naše noniće''. Posebno je naglašena važnost zaštite osobnih podataka te su policijski službenici građane pozvali na oprez prilikom davanja ili dijeljenja osobnih podataka nepoznatim osobama i savjetovali su im kako trebaju postupiti u slučaju kada posumnjaju da bi se moglo raditi o prijevari.

Pisane vijesti