Najava prometne akcije u cilju zaštite vozača mopeda i motocikla

Slika /2018/prometna policija motorist3.jpg

Policija će u nedjelju provesti prometnu akciju u cilju zaštite jedne od najranjivijih skupina sudionika u prometu - vozača mopeda i motocikala  

Foto: Ilustracija

Kako bi se povećala sigurnost vozača mopeda i motocikala u prometu, na području Pule će se u nedjelju  provesti pojačana kontrola vozača mopeda i motocikala.

Vozači i putnici tih vozila često su žrtve drugih nesavjesnih vozača ostalih motornih vozila, koji kršenjem prometnih propisa ugrožavaju sigurnost svih sudionika u prometu. No, zbog svog neodgovornog ponašanja i grubog kršenja prometnih propisa i sami motociklisti sudjeluju u teškim prometnim nesrećama u kojima, u sudarima s drugim vozilima, izlijetanjima s ceste ili naletima na objekte uz cestu, smrtno stradavaju ili zadobivaju teške tjelesne ozljede.

U prvih pet mjeseci je  na području Policijske uprave istarske u prometnim nesrećama poginulo sedam osoba od kojih jedan vozač i putnik na motociklu.

Radi sprječavanja prometnih nesreća i povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, policijski službenici Postaje prometne policije Pula-Pola će u nedjelju od 9 do 13 sati na području Pule provesti prometnu akciju. 

Policijska uprava istarska poziva vozače da se radi svoje sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu ponašaju odgovorno i da poštuju prometne propise. Više o savjetima za vozače motocikla i mopeda možete saznati na letku Motoristi, oprez

Stranica