Otvorene 19. Sportske igre Nezavisnog sindikata djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova

  • Slika /2021/sindikalne igre.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Poslovi koje obavljaju policijski službenici nose sa sobom brojne stresne trenutke te su ovakvi sportski susreti prilika za odmak od svakodnevnih obveza, ali i za jačanje suradnje i zajedništva

Foto: PU istarska

U turističkom kompleksu Resorta Amarin u Rovinju danas su svečano otvorene 19. Sportske igre Nezavisnog sindikata djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova. Riječ je o sportskim igrama međunarodnog karaktera, s obzirom da osim hrvatskih policijskih službenika, na igrama sudjeluju i predstavnici policijskih sindikata iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Policijski posao odgovoran je zahtjevan te nosi sa sobom brojna odricanja i stresne trenutke. Stoga će se tijekom sljedeća tri dana policijski službenici moći odmaknuti od svakodnevnih problema, a imat će i priliku okušati se u brojnim sportovima, poput malog nogometa, košarke, odbojke na pijesku, tenisa, stolnog tenisa, kuglanja, streljaštva, pikada i šaha, uz uvažavanje svih epidemioloških preporuka. Osim što će se družiti kroz sport, prilika je to i za stvaranje novih kontakata te jačanje zajedništva.

''Takvo jačanje zajedništva između policijskih službenika svakako će doprinijeti i boljoj suradnji te kvalitetnijem obavljanju policijskih zadaća, a što će u konačnici djelovati i na poboljšanje stanja sigurnosti na području cijele Republike Hrvatske i susjednih zemalja'', istaknuo je na svečanom otvorenju igara načelnik Policijske uprave istarske Božo Kirin, zaželjevši svim sudionicima puno sportske sreće, uz pridržavanje pravila fair playa. S njime se složio i predsjednik Nezavisnog sindikata djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova Zdravko Lončar, koji je zahvalio predstavnicima policijskih sindikata susjednih zemalja na dolasku te je pozvao sve sudionike igara na pozitivno prezentiranje policije, najavivši ujedno posebnu izložbu koja će se održati sljedeće godine povodom dvadesete godišnjice održavanja Sportskih igara Nezavisnog sindikata djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stranica