Najava prometne akcije u Rovinju

Slika /2020/pojas vezanje.jpg

Policija poziva vozače i putnike u vozilima da se vežu sigurnosnim pojasom te apelira na vozače da ne koriste mobitel za vrijeme vožnje

Foto: Ilustracija

Kako bi se povećala sigurnost u cestovnom prometu, Policijska postaja Rovinj-Rovigno će u srijedu, 11. svibnja od 10 do 14 sati, provesti preventivno-represivnu prometnu akciju ''Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela''.
 
U prva tri mjeseca ove godine policijski službenici Policijske postaje Rovinj-Rovigno utvrdili su ukupno 174 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 121 prekršaja nepropisne uporabe mobitela. U usporedbi s istim razdobljem prošle godine, utvrđeno je 32% manje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 33% manje prekršaja nepropisne uporabe mobitela.
 
Pravilno vezivanje sigurnosnim pojasom smanjuje rizik od ozljeđivanja te pridonosi smanjenju opasnosti od nastanka teških ozljeda pri prometnim nesrećama. Stoga policija apelira na vozače i putnike u motornim vozilima da se prije svake vožnje, pa i one najkraće, obavezno vežu sigurnosnim pojasom. Također se pozivaju vozači da tijekom vožnje ne koriste mobitel i druge uređaje uporabom ruku, s obzirom da njihovo korištenje tijekom upravljanja vozilom značajno umanjuje sposobnost pravovremenog reagiranja.

Stranica