Najava prometne akcije za vikend

Slika /2018/alkotest.jpg

Policijski službenici će na području cijele Istre će u cilju povećanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu, u noći sa subote na nedjelju (19./20. siječnja) od 23 do 6 sati, provesti prometnu akciju ''Kontrola alkoholiziranosti vozača i kontrola vozača na opojne droge“.  

Foto: Ilustracija
 
U cilju povećanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu, policijski službenici će na području cijele Istre, u noći sa subote na nedjelju (19./20. siječnja) od 23 do 6 sati, provesti prometnu akciju ''Kontrola alkoholiziranosti vozača i kontrola vozača na opojne droge“.
 
Na području Policijske uprave istarske 2018. godine evidentirane su 1842 prometna nesreća. U prometnim nesrećama poginule su 23 osobe, 118 osoba je teško, a 665 osoba lakše ozlijeđeno. Najčešće greške vozača zbog kojih su se dogodile teške prometne nesreće bile su nepropisna ili neprilagođena brzina i vožnja pod utjecajem alkohola.
 
Policija će stoga ovog vikenda provesti prometnu akciju, za vrijeme koje će policijski službenici pojačano alkotestirati vozače, ali će kontrolirati i brzinu kretanja vozila, korištenje sigurnosnog pojasa i nezakonitu uporabu mobitela, s obzirom da je utvrđeno kako su navedene ''četiri ubojice u prometu'' uzročnici najtežih prometnih nesreća. Pozivamo vozače da poštuju prometne propise te da ne ugrožavaju svoj život i život ostalih sudionika u prometu.
 
 
 

Stranica