Vozilom nasrnuo na policijskog službenika

Slika /2018/granična policija zelena granica3.JPG

Kako bi otklonio opasnost za vlastiti život i život drugih osoba, policijski službenik je na Istarskom ipsilonu uporabio vatreno oružje, odnosno ispalio je hitac u smjeru pneumatika vozila

Foto: Ilustracija

Danas, 18. siječnja 2019. godine, oko 15,35 sati, na Istarskom ipsilonu, prilikom pojačanog postupanja po suzbijanju nezakonitih migracija, policijski službenik uporabio je vatreno oružje kako bi od sebe otklonio izravnu opasnost koja mu je prijetila.Naime, policijski službenici uočili su sumnjivo vozilo marke škoda, slovenske nacionalne oznake, koje se kretalo u smjeru Pazina, za koje su prethodno raspolagali informacijama da se dovodi u vezu s mogućim krijumčarenjem ljudi. Na pokušaj zaustavljanja vozila, uz uporabu svjetlosnih i zvučnih signala policije, vozač se oglušio i nastavio kretati velikom brzinom, sve do dijela ceste gdje se izvode radovi i promet se odvija jednom prometnom  trakom. Nailaskom na kolonu vozila, nepoznati vozač zaustavio je vozilo, a u tom trenutku iz vozila su izašle četiri nepoznate osobe, koje su pobjegle u šumu. Policijski službenik prišao je vozilu, a u tom trenutku vozač je, s namjerom bijega, vozilom nasrnuo prema policijskom službeniku.

Kako bi otklonio opasnost za vlastiti život i život drugih osoba, s obzirom da je vozač krenuo zaobilaziti zaustavljena vozila u namjeri da nastavi vožnju prometnom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera, policijski službenik uporabio je vatreno oružje, odnosno ispalio hitac u smjeru pneumatika vozila.

Nepoznati vozač pobjegao je s mjesta događaja, policijski službenici pronašli su vozilo kilometar dalje.

U događaju nitko nije ozlijeđen. 

Tijekom večeri policijski su službenici na području Roča pronašli osobe koje su pobjegle iz vozila. Prema do sada utvrđenom radi se o nezakonitim migrantima, državljanima Kosova, dok se za vozačem Škode intenzivno traga.


Stranica