Nakon naleta na vepra izgorio automobil

Slika PU_I/divljač  na cesti.jpg

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače da budu maksimalno oprezni na cestama pogotovo u jutarnjim satima, te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti.

 Foto: Ilustracija 

Jučer oko 2,30 sati na području Tinjana u naletu automobila na divljač nitko nije ozlijeđen, ali je vozilo u potpunosti izgorjelo.

Naime, 53-godišnjak iz Tinjana je upravljao automobilom Fiat, pulskih registracijskih oznaka kolnikom DC48, iz smjera Baderne prema Pazinu. U lijevom nepreglednom zavoju nadaleko mjesta Šurani, 53-godišnjak je prednjim dijelom automobila udario u vepra. Nakon  udara u vepra, automobil je u potpunosti izgorio.

U automobilu su se prije izbijanja požara osim vozača, nalazili 38-godišnjakinja, 27-godišnjakinja i dijete, svi iz Pazina,  koji na sreću nisu ozlijeđeni.

Požar su ugasili djelatnici Javne vatrogasne postrojbe iz Pazina oko 3,10 sati.

Osim ovog događaja, tijekom jučerašnjeg dana na području Policijske uprave istarske evidentirana su još dva naleta automobila na divljač u kojima nitko nije ozlijeđen, ali je nastala materijalna šteta. Naime, jučer oko 0,40 sati izvan naselja Pazin, 53-godišnjak iz Pule je upravljao automobilom VW, pulskih registracijskih oznaka kolnikom Istarskog ipsilona od Cerovlja prema Pazinu. U jednom trenutku na kolnik je istrčao jazavac kojeg je udario prednjim dijelom automobila. Treći nalet na divljač, dogodio se oko 5,30 sati na ulazu u Medulin kada je 46-godišnjakinja iz Pule prednjim dijelom automobila Fiat, pulskih registracijskih oznaka udarila u srnu koja je iz niskog raslinja istrčala na kolnik.

 

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače da budu maksimalno oprezni na cestama pogotovo u jutarnjim satima, te da prilagode  brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti.

Napominjemo, da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja ili nije postupao po postavljenim prometnim znakovima (divljač na cesti, životinja na cesti, ograničenje brzine ili ako je brzina uvjetovana kategorijama ceste). Protiv takvih vozača pokreće se prekršajni postupak.



Stranica