Naleti na divljač

Slika PU_I/vijesti/2017/prometna policija2.jpg

Foto: Ilustracija

Na području Istre zabilježena su ovih dana tri naleta vozila na divlje životinje te policija poziva vozače na oprez. U srijedu, 26. rujna oko 21.10 sati, na državnoj cesti kod Motovuna, 32-godišnja belgijska državljanka je automobilom Opel, daruvarske registarske oznake, udarila u srnu koja je istrčala na cestu. U srneću divljač udario je i 23-godišnjak, koji je 27. rujna oko 11.15 sati, na županijskoj cesti u naselju Kirmenjak kod Poreča, upravljao automobilom Peugeot, pulske registarske oznake, dok je istog dana oko 6.50 sati, na županijskoj cesti kod Ližnjana, 48-godišnjak udario u divlju svinju s automobilom Renault, pulske registarske oznake.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače da budu maksimalno oprezni na cestama pogotovo u jutarnjim satima te da prilagode  brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti.

Napominjemo da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja ili nije postupao po postavljenim prometnim znakovima (divljač na cesti, životinja na cesti, ograničenje brzine ili ako je brzina uvjetovana kategorijama ceste). Protiv takvih vozača pokreće se prekršajni postupak.



Pisane vijesti