Napao djelatnike hitne medicinske pomoći, a onda vikao i na policajce

Slika /2018/policajka i marica.JPG

Muškarac je napao djelatnike hitne medicinske pomoći koji su mu došli pružiti liječničku pomoć, a potom se agresivno ponašao i prema policijskim službenicima

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Umag-Umago s Ispostavom Buje-Buie proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 49-godišnji njemački državljanin počinio kazneno djelo prisila prema zdravstvenom radniku.

Nakon što je ekipa hitne medicinske pomoći 16. lipnja oko 22.30 sati pristigla na intervenciju u mjesto Katunari Pisini kako bi pružili liječničku pomoć 49-godišnjem njemačkom državljaninu koji je pao sa stepenica, muškarac ih je fizički napao.  Kada su se djelatnici hitne medicinske pomoći sklonili u svoje vozilo, 49-godišnjak je počeo udarati po vozilu, a s protupravnim ponašanjem nije prestao ni nakon dolaska policijskih službenika. Vikao je, odbijao suradnju te je krenuo prema policijskom službeniku koji je, radi sprječavanja daljnjeg otpora i mogućeg napada na sebe, uporabio nad počiniteljem sredstva prisile.

Policijski službenici priveli su 49-godišnjaka u policijsku postaju, gdje se muškarac nastavio protupravno ponašati, lupajući po vratima prostorije za zadržavanje.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo, protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.
 

Stranica