Navijajte, ali vodite računa i o sigurnosti

Slika PU_I/zastava policija i RH.jpg

Uvažavajući želju građana da navijanjem podrže hrvatsku nogometnu reprezentaciju, policija apelira na navijače da pritom vode računa i o sigurnosti, kako vlastitoj, tako i drugih osoba.

Foto: Ilustracija

Tijekom i nakon odigravanja dosadašnjih nogometnih utakmica hrvatske reprezentacije na europskom prvenstvu, zamijećeno je da na javnim mjestima na kojima je organizirano bodrenje reprezentacije, kao i u nekim ugostiteljskim objektima, često dolazi i do protupravnog ponašanja pojedinaca. Uz očekivane oblike ponašanja, kao što su glasno navijanje, pjevanje i korištenje zvučnih signala, događa se da pojedinci pale baklje ili koriste druga pirotehnička sredstva, razbijaju boce, uništavaju inventar te da prilikom vožnje ugrožavaju svoju sigurnost ili sigurnost drugih osoba.

Uvažavajući želju građana da navijanjem podrže hrvatsku nogometnu reprezentaciju, policija apelira na navijače da pritom vode računa i o sigurnosti, kako vlastitoj tako i drugih osoba. Pozivamo sve navijače da se prilikom praćenja utakmica ponašaju civilizirano te da navijaju fer i korektno, bez izazivanja incidenata.

Kako bi se osiguralo da za vrijeme i nakon odigravanja nogometnih utakmica ne dolazi do narušavanja javnog reda i mira ili drugih oblika protupravnih ponašanja, policijski službenici Policijske uprave istarske pojačano će obilaziti sva mjesta na kojima će se organizirati gledanje prijenosa utakmica hrvatske reprezentacije (18. lipnja protiv Španjolske  i eventualno u daljnjem krugu natjecanja do kraja lipnja).

Policijska uprava istarska još jednom apelira na građane: Navijajte, ali vodite računa i o sigurnosti!



Stranica