Nedozvoljeno držao oružje

Slika PU_I/3oruzje2.jpg

Pulska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila osnovanu sumnju da je 58-godišnjak iz Kavrana počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

Foto: Ilustracija

Pulska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila osnovanu sumnju da je 58-godišnjak iz Kavrana počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

Naime, u ponedjeljak oko 18,40 sati policijski službenici su prilikom kontrole prometa u Valturi, kod skretanja za uvalu Budava, zaustavili vozilo marke Mercedes, pulskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 58-godišnjak iz Kavrana. Budući su tijekom kontrole policijski službenici uočili da muškarac prevozi poluautomatsku pušku, plinski pištolj i streljivo, 58-godišnjak je nakon obavljenih provjera uhićen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo. U nastavku kriminalističkog istraživanja, jučer je u Kavranu temeljem naloga Županijskog suda u Pula izvršena pretraga doma i drugih prostorija koje 58-godišnjak koristi, a tijekom koje je pronađeno oko 200 grama vojnog eksploziva i jedan pištolj nepoznate marke.

Svi pronađeni predmeti privremeno su oduzeti, a zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, 58-godišnjak je jučer oko 21 sat doveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske te protiv njega slijedi podnošenje kaznene prijave, a radi počinjenja prekršaja iz Zakona o oružju i podnošenje optužnog prijedloga.

 

Policijska uprava istarska i nadalje poziva građane da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja bez sankcija.

Svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, dužni su posjedovanje takvog oružja prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji radi predaje ili onesposobljavanja. Protiv osoba koje predaju takvo oružje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupci ukoliko oružje predaju prije poduzimanja izvidnih radnji policije. Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 ili 0800 8892 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu prikupiti oružje. 



Stranica