Novogodišnja noć u Istri protekla mirno

Slika PU_I///mir i dobro.bmp

Novogodišnja noć u Istri protekla je mirno te nisu zabilježeni događaji koji bi u značajnijoj mjeri narušili stanje sigurnosti na području Policijske uprave istarske.

Foto:Ilustracija 

Novogodišnja noć u Istri protekla je mirno te nisu zabilježeni događaji koji bi u značajnijoj mjeri narušili stanje sigurnosti na području Policijske uprave istarske.

Tijekom noći pulska je policija zbog narušavanja javnog reda i mira u 3,30 sati intervenirala prema 30-godišnjaku koji je pod utjecajem alkohola od 2,42 g/kg u ugostiteljskom objektu u Puli, Šijanska cesta, razbijao čaše i uznemiravao goste. Muškarac je uhićen te je smješten u posebne prostorije do otriježnjenja a protiv njega će zbog počinjena prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira biti podnijet optužni prijedlog.

U posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva smještani su i 21-godišnjak i 26-godišnjak koje su policijski službenici u 4.30 sati, zatekli na raskrižju Zadarske i Istarske ulice u Puli, kako se valjaju po podu i međusobno udaraju. Budući se ni nakon dolaska policijskih službenika nisu smirili, a alkotestiranjem je utvrđeno da su oboje pod utjecajem alkohola, 21-godišnjak od 1,18 g/kg, a 26-godišnjak od 1,49 g/kg, smješteni su u posebne prostorije policijske postaje do otriježnjenja. Protiv obojice podnosi se optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu poradi počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.   

Rovinjska je policija zbog narušavanja javnog reda i mira i držanja životinja bez nadzora, oko 22,50 sati uhitila 43-godišnjaka koji je na Trgu maršala Tita, pod utjecajem alkohola, naguravao se s građanima i držao psa  pasmine „bull terijer“ bez brnjice i nadzora čime je uznemiravao veći broj okupljenih građana. Po dolasku policijskih službenika, muškarac se nastavio protupravno ponašati vičući na okupljene građane i vrijeđajući policijske službenike, te je uhićen a u jutarnjim satima, uz optužni prijedlog, priveden na nadležni prekršajni sud.

U prometu su zabilježene dva naleta na životinje na cesti u kojima nije bilo stradalih osoba već je pričinjena materijalna šteta.  Prvi slučaj dogodio se oko 22,00 na cesti Bale-Vodnjan, kada je 36-godišnjak upravljajući  automobilom Mazda, zagrebačke registarske oznake, iz smjera Bala prema Vodnjanu, naletio na psa mješanca koji se bez nadzora kretao kolnikom. Uginulog psa, nepoznatog vlasnika, preuzeo je higijeničar.

Drugi događaj dogodio se rano jutros oko 4,10 sati  u blizini mjesta Močibobi, kada je 53-godišnjak upravljao automobilom VW Golf, pulske registarske oznake iz smjera Vranići prema Karojbi. Pred ulazak u mjesto Močibobi, na kolnik mu je istrčala srneća divljač koju je udario prednjim dijelom automobila. Na vozilu je pričinjena materijalna šteta, a uginulu divljač preuzeo je lovočuvar.

Također, zabilježena su dva manja požara u kojima je jedna osoba ozlijeđena. Oko 1,05 sati, u mjestu Klarići, općina Svetvinčenat na parceli nepoznatog vlasnika došlo je do požara 60-tak bala sijena. Požar su ugasili djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Pula, a u jutarnjim sati policijski službenici obaviti će očevid. Prilikom gašenja požara ozlijeđen je djelatnik JVP Pula, kojemu je  Općoj bolnici Pula ukazana liječnička pomoć te je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Drugi manji požar dogodio se oko 00,10 sati u Poreču, G. Kalčića bb, gdje je došlo do zapaljenja palme. Požar je ugašen po djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe.

U novogodišnjoj noći nisu zabilježeni događaji vezani za neoprezno rukovanje pirotehničkim sredstvima. Izdvajamo jedino događaj koji se dogodio 31.prosinca oko 13,30 sati  u mjestu Škudelin, gdje je zbog posljedice neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvom, petardama 2.razreda lakše ozlijeđen 34-godišnjak  .

Izuzetno nam je drago što su građani poslušali savjete policije vezano za rukovanje pirotehničkim sredstvima tako da Policijska uprava istarska zahvaljuje svima koji su podržali tradicionalnu preventivnu akciju „Mir i dobro“ kojoj je cilj spriječiti teže posljedice koje mogu nastati zbog  neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvom.

 Policijska uprava istarska svim građanima želi sretnu i uspješnu novu 2016. godinu!

 



Stranica