Obavijest o testiranju kandidata

Slika PU_I/zastava policija i RH.jpg

Komisija za provedbu javnog natječaja za prijam u državnu službu u Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijsku upravu istarsku, izvješćuje da će se testiranje kandidata / kandidatkinja koji ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaja koji je objavljen na web stranici Ministarstva uprave i Ministarstva unutarnjih poslova, Policijska uprava istarska, te u Narodnim novinama, broj: 82/2015 od dana 24.07.2015. godine održati dana 14.09.2015 godine u Policijskoj upravi istarskoj, Trg Republike 1, Pula ( I kat, velika sala) s početkom u 09,00 sati.  

Foto: Ilustracija 

Komisija za provedbu javnog natječaja za prijam u državnu službu u Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijsku upravu istarsku, izvješćuje da će se testiranje kandidata / kandidatkinja koji ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaja koji je objavljen na web stranici Ministarstva uprave i Ministarstva unutarnjih poslova, Policijska uprava istarska, te u Narodnim novinama, broj: 82/2015  od dana 24.07.2015. godine održati dana 14.09.2015 godine u Policijskoj upravi istarskoj, Trg Republike 1, Pula  ( I kat, velika sala) s početkom u 09,00 sati.

Testiranje se sastoji od provjere znanja, sposobnosti i vještina kandidata / kandidatkinja (pisani dio testiranja) i razgovora Komisije s kandidatima (intervju).

 Po dolasku na testiranje radi provjere znanja od kandidata/kandidatkinja će biti zatraženo predočavanje odgovarajuće identifikacijske isprave radi utvrđivanja identiteta. Kandidati / kandidatkinje koji ne mogu dokazati identitet ne mogu pristupiti testiranju.

Za vrijeme pisane provjere znanja i sposobnosti kandidati / kandidatkinje se ne smiju služiti literaturom i zabilješkama, ne smiju napuštati prostoriju u kojoj se odvija testiranje i moraju obavezno isključiti mobitele.

Pisani dio testiranja sastoji se od poznavanja osnova ustavnog ustrojstva Republike Hrvatske (svi kandidati / kandidatkinje i  provjere znanja, sposobnosti i vještina bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta.

Pravni izvori za pripremanje kandidata / kandidatkinja za testiranje objavljeni su na web stranici MUP, PU istarska kao prilog javnom natječaju za svako radno mjesto.

Smatra se da je kandidat / kandidatkinja koji nije pristupio testiranju povukao  prijavu na javni natječaj i više se ne smatra kandidatom / kandidatkinjom.

Kandidati / kandidatkinje koji su zadovoljili na provjeri znanja, odnosno ostvarili najmanje 5 bodova, pristupit će razgovoru (intervjuu) s Komisijom.

Razgovor (intervju) s kandidatima / kandidatkinjama koji su zadovoljili na provjeri znanja obavljat će se dana  15 i 16. 09.2015. godine   s početkom u 9,00 sati u Policijskoj upravi istarskoj, Trg Republike 1, Pula, III kat ( mala sala), prema redoslijedu o kojem će biti izvješteni telefonskim putem.

Komisija u razgovoru s kandidatima utvrđuje interese, profesionalne ciljeve i motivaciju kandidat za rad u državnoj službi, a za radna mjesta za koja je potrebno radno iskustvo Komisija u razgovoru utvrđuje i stečeno radno iskustvo u struci, te rezultate ostvarene u njihovom dotadašnjem radu. Smatra se da je kandidat zadovoljio na intervju ako je dobio najmanje 5 bodova.



Stranica