Održan radni sastanak prometne policije s predstavnicima auto-škola

Slika PU_I/vijesti/2015/auto škole1 - kopija.JPG

Foto: PU istarska

Kako bi se poveća sigurnost u cestovnom prometu, 2. rujna je u Policijskoj upravi istarskoj održan radni sastanak, koji su inicirali policijski službenici Službe za sigurnost cestovnog prometa PU istarske, a na koji su pozvali stručne voditelje/predstavnike svih auto-škola koje djeluju na području Istarske Županije (12 matičnih auto-škola te 3 podružnice).

Na radnom sastanku razgovaralo se o stanju sigurnosti cestovnog prometa na području PU istarske u prvih sedam mjeseci 2015. godine, s posebnim osvrtom na prometne nesreće koje su prouzrokovali "mladih vozača". Osim toga, riječi je bilo i o nadzoru rada auto-škola na terenu od strane policijskih službenika te o poboljšanju suradnje između policije i auto-škola, u segmentu teorijskog dijela osposobljavanja kandidata za vozače.  

Radnom sastanku  odazvali su se svi predstavnici auto-škola, protekao je u konstruktivnom dijalogu te je zaključeno da je dosadašnja suradnja između policije i predstavnika auto-škola bila dobra, ali da postoji prostora da se ta suradnja poboljša i unaprijede zajedničke preventivno/edukativne aktivnosti, koje su usmjerene na buduće vozače.



Stranica