Obilježen Dan policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića

  • Slika /2021/dan kapelanije1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Djelatnici policijske uprave istarske proslavi su danas Dan policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića

Foto: PU istarska

Svetom misom u Katedrali Uznesenja Marijina u Puli, Policijska uprava istarska obilježila je Dan policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića.

Svetoj misi prisustvovali su predstavnici Policijske uprave istarske, predstavnici vojske i obalne straže te bivši načelnici policijske uprave i ratni zapovjednik Specijalne jedinice policije BAK Istra, a uveličala ga je Policijska klapa Sv. Mihovil iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Uvodnim pozdravom okupljenima se obratio policijski kapelan vlč. Ilija Jakovljević, čestitavši svim djelatnicima Policijske uprave istarske Dan policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića. Misno slavlje predvodio je mons. Ivan Milovan, biskup u miru, dok je kroz propovijed vlč. Siniša Vujčić istaknuo bit opraštanja i pozvao okupljene da ne izgube vjeru u ljubav i u Boga.

Na kraju misnog slavlja, u ime načelnika Policijska uprave istarske Bože Kirina, prisutnima se obratio načelnik Sektora policije Mladen Blašković koji je zahvalio policijskom kapelanu na svim toplim riječima, pomoći i podršci koju pruža djelatnicima policijske uprave. ''Naš je policijski poziv častan i human te ga svakodnevno obavljamo visoko profesionalno i odgovorno. Međutim naš posao podrazumijeva svakodnevne intervencije na prometne nesreće, tučnjave, nasilja i druga teška kaznena djela, suočavamo se sa svakakvim ljudima, njihovim tragedijama, teškim  sudbinama, raznim nesrećama i događajima. Te intervencije ostavljaju na nama duboki trag, a ponekad i teški stres. Zato nam je  važno da se imamo kome obratiti s punim povjerenjem, nekome tko nam može uliti nadu i vjeru, pružiti utjehu i izreći toplu riječ. Stoga, Ilija, još jednom zahvaljujemo na duhovnoj skrbi'', rekao je Blašković i čestitao svim djelatnicima Dan policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića.  
 
 

Stranica