Obilježen Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama

  • Slika /2022/IMG_8861.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Održan informativno - edukativni punkt na Narodnom trgu

Foto: PU istarska

Policijski službenici za poslove prevencije u PU istarskoj danas su od 9 do 11 sati na Narodnom trgu u Puli održali informativno - edukativni info punkt u sklopu Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama koji se obilježava 26. lipnja, a njime se nastoji upozoriti javnost na štetnost zlouporabe droga i njezinu povezanost s kriminalitetom, te ukazati na zdrave životne izbore.

Na punktu su uz predstavnike policije sudjelovali i Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije – Služba za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti, Centar za socijalnu skrb Pazin – Podružnica obiteljski centar Pula, Grad Pula – Pola, Gradsko društvo Crvenog križa Pula, Udruga Uzpiro i  Udruga Institut.

Okupljeni su brojnim građanima koji su pohodili info punkt kroz razgovore i dijeljenjem letaka nastojali istaknuti važnost suradnje i zajedništva različitih organizacija u prevenciji i suzbijanju zlouporabe opojnih droga, ali i važnost obitelji u početnoj fazi otkrivanja problema ovisništva, kao i u fazama uspostavljanja svijesti o problemu i pružanju pomoći ovisnicima, ali i članovima obitelji osoba koji zapadnu u ralje ovisnosti.

Stranica