Obilježena 21. obljetnica pogibije četvorice pirotehničara

Slika PU_I/vijesti/2012/aerodrom.jpg

Foto: Glas Istre 

Danas je kod spomen obilježja HRZ i PZO-a u izdvojenom vojnom objektu u Puli održana komemoracija za policajce i branitelje koji su prije 21 godinu poginuli prilikom razminiravanja Zračne luke Pula.

Naime, 10. studenog 1991. godine, nakon što je hrvatska vojska preuzela od tadašnje JNA prostor eskadrile i letjelišta u Puli, prilikom razminiravanja zrakoplovne baze, od nagaznih mina poginula su četvorica pirotehničara: bojnik Marijan Vinković i časnički namjesnik Dušan Belušić te pripadnici specijalne jedinice policije Vicelj Marjanović i Stevo Grbić.

Uz obitelji poginulih pirotehničara, komemoraciji su prisustvovali  predstavnici HRZ i PZO, predstavnici Istarske županije i Grada Pule, Zračne luke Pula, predstavnici zapovjedništva 91. zrakoplovne baze HRZ i POA-a te predstavnici Policijske uprave istarske, predvođeni načelnikom uprave Dragutinom Cestarom. Oni su, nakon minute šutnje i molitve za poginule, ispred spomen obilježja položili vijence i zapalili svijeće za poginule policajce i branitelje, prisjećajući se na taj način njihove nesebične žrtve, kojom su spasili živote mnogih drugih.



Stranica