Odigrana nogometna utakmica: prijavljeno osam osoba

Slika PU_I/vijesti/2014/interventni policajac.JPG

Na stadionu ''Aldo Drosina'' u Puli, 12. ožujka od 17 do 19 sati, odigrana je nogometna utakmica između NK "Istra 1961" i NK "Rijeka'', koju je pratilo oko 2.250 posjetitelja, od kojih oko 860 pripadnika navijačke skupine gostujuće momčadi i 100 pripadnika navijačke skupine domaće momčadi.

Foto: Ilustracija 

Na stadionu ''Aldo Drosina'' u Puli, 12. ožujka od 17 do 19 sati, odigrana  je nogometna utakmica između NK "Istra 1961" i NK "Rijeka'', koju je pratilo oko 2.250 posjetitelja, od kojih oko 860 pripadnika navijačke skupine gostujuće momčadi i 100 pripadnika navijačke skupine domaće momčadi.

Neposredno prije, za vrijeme i nakon nogometne utakmice, u gradu nisu zabilježeni sukobi ni druga protupravna ponašanja pripadnika navijačkih skupina. Radi počinjenja prekršaja, policijski službenici postupali su prema osam osoba, i to prema 30-godišnjem njemačkom državljaninu zbog posjedovanja droge (2.8 grama marihuane), prema pet osoba zbog pokušaja ulaska na stadion u alkoholiziranom stanju(42-godišnjaku s 1.73 promila, 36-godišnjaku s 1.87 promila, 31-godišnjaku s 1.12 promila, 30-godišnjaku s 0.87 promila i 20-godišnjaku s 1.90 promila) te prema dvojici navijača, jednom 22-godišnjaku i jednom maloljetniku, koji su po završetku nogometne utakmice, nedopušteno ušli u natjecateljski prostor. Protiv hrvatskih državljana podnose se optužni prijedlozi radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, dok je 30-godišnjem njemačkom državljaninu izdan prekršajni nalog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Također je utvrđeno kako je za vrijeme utakmice došlo do protupravnog ponašanja neutvrđenog  broja gostujućih navijača, koji su na tribini palili petarde i baklje, od čega su dvije baklje ubacili u teren. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati sve okolnosti kako bi poduzeli radnje iz svoje nadležnosti.



Stranica