Održan 12. Memorijalni turnir ''Branislav Farkaš''

Slika PU_I/vijesti/2013/farkaš.JPG

Foto: PU istarska  

U sportskoj dvorani srednje škole ''Mate Blažina'' u Labinu 25. siječnja održan je 12. Memorijalni malonogometni turnir ''Branislav Farkaš''.  Riječ je o tradicionalnom turniru, kojim se djelatnici Policijske uprave istarske i Policijske postaje Labin prisjećaju svog prerano preminulog kolege.

Branislav Farkaš, Frka, rođen je 8. studenog 1964. godine u mjestu Ivankovo u Slavoniji, a u Istru je došao 1989. godine, kada se zaposlio u Policijskoj postaji Labin. U policijskoj postaji, Branislav je radio kao kriminalistički tehničar sve do 23. siječnja 2001. godine, kada je iznenada preminuo. Smrt ga je zadesila na mjestu koje je posebno volio – na nogometnom terenu, za vrijeme treninga. Naime, Branislav se odmah po dolasku u Labin nastavio baviti svojim omiljenim sportom te je igrao za NK ''Rudar'' na poziciji vratara. U Labinu je osnovao i obitelj te je sa suprugom Lorenom dobio kćer Alison, koja je upravo na dan očeva sprovoda  navršila godinu dana.

Obilježavanje smrti Branislava Farkaša započelo je u petak u podne, polaganjem vijenca na grob pokojnog kolege. Nakon toga, u 13 sati započeo je malonogometni turnir, na kojem je sudjelovalo ukupno šest malonogometnih ekipa, podijeljenih u dvije grupe. Nakon razigravanja po grupama, u polufinale su se plasirale ekipe TE Plomin, PP Labin, Malinga i Grada Labina. U polufinalnim utakmicama, ekipa Malinga bila je bolja od ekipe PP Labin, a  ekipa TE Plomin od Grada Labina. U utakmici za treće mjesto ekipa PP Labin ukupnim rezultatom 4 : 1 pobijedila je ekipu Grada Labina, dok je u finalnoj utakmici ekipa Malinga rezultatom 2 : 0 bila bolja od četverostrukih pobjednika turnira ekipe TE Plomin te je tako po prvi puta osvojila turnir

Po završetku turnira kćerka pokojnog Branislava, Alison Farkaš, podijelila je pehare najboljim ekipama. Također je tradicionalno dodijeljen i pehar najboljem vrataru, pošto je sam pokojni Branislav Farkaš u svojoj nogometnoj karijeri bio vratar. Ove je godine ta laskava titula pripala vrataru drugoplasirane ekipe Antoniju Žgaljardiću.

Ugodno zajedničko druženje svih sudionika turnira nastavilo se u Lovačkom domu „Ripenda“, uz želju da se ova hvale vrijedna tradicija i dalje nastavi.



Stranica