Održan 18. Memorijalni malonogometni turnir Branislav Farkaš

  • Slika /2019/farkaš.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Memorijalnim malonogometnim turnirom, policijski službenici Policije postaje Labin  prisjetili su se svog kolege i prijatelja Branislava Farkaša Frke, koji je 2001. godine iznenada preminuo na nogometnom terenu, mjestu koje je imalo posebno mjesto u njegovom srcu.   

Foto: PU istarska  

Kao i svake godine krajem siječnja, labinski policajci prisjetili su se svog kolege i prijatelja Branislava Farkaša Frke, koji je 2001. godine iznenada preminuo na nogometnom terenu, mjestu koje je imalo posebno mjesto u njegovom srcu. Njemu u čast, 18. siječnja, u dvorani sportskog centra ''Franko Mileta'' u Labinu, održan je 18. Memorijalni malonogometni turnir Branislav Farkaš.

Prije početka natjecateljskog dijela turnira, predstavnici Policijske postaje Labin položili su cvijeće i zapalili svijeću na grobu svog prerano preminulog kolege.

U natjecateljskom dijelu turnira, svoje snage odmjerilo je šest ekipa. Osim ekipe Policijske postaje Labin, na turniru su sudjelovale i momčadi Maling, Grad Labin, TE Plomin,  Rockwool  i Fitsal Juniors koje su se razigravale po skupinama. Pobjednički pehar ove je godine osvojila ekipa Rockwool, koja je rezultatom 6:1 svladala ekipu Grada Labina, dok je u utakmici za treće mjesto, ekipa Maling  bila bolja od ekipe TE Plomin rezultatom 2:1.

Budući da je Branislav Farkaš bio vratar, na turniru se tradicionalno birao i najbolji vratar, a ove je godine ta titula sasvim zasluženo pripala vrataru ekipe Malinga Mariju Mataji. Pobjedničke pehare najboljima je uručila Branislavova kći Alison Farkaš zajedno s pomoćnikom za kriminalističku policiju Samedom Ćorićem, kojoj je predan i sav novčani prilog sakupljen od ekipa na turniru.

"Treće poluvrijeme" je nastavljeno uz ugodno druženje svih sudionika turnira u prostorijama lovačkog doma LD ''Kamenjarka'' Labin, uz želju da se ova tradicija nastavi i slijedeće godine.

Branislav Farkaš rođen je 8. studenog 1964. godine u mjestu Ivankovo, pored Vinkovaca, a u Istru je došao 1989. godine, kada se zaposlio u Policijskoj postaji Labin. U policijskoj postaji Branislav je radio kao kriminalistički tehničar, sve do 23. siječnja 2001. godine, kada je iznenada preminuo za vrijeme nogometnog treninga. Naime, Branislav se odmah po dolasku u Labin nastavio baviti svojim omiljenim sportom te je igrao za NK "Rudar" na poziciji vratara. U Labinu je osnovao i obitelj te je sa suprugom Lorenom dobio kćer Alison, koja je upravo na dan očeva sprovoda navršila godinu dana.



Stranica