Održan Memorijal Šime Buzov: pehare uzeli osječki policajci

  • Slika /2022/šime1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Pobjedu su pojedinačno i ekipno odnijeli policijski motociklisti iz PU osječko-baranjske, a na natjecanju je po prvi put nastupila i jedna policijska službenica

Foto: PU istarska

U Puli je danas održano 12. po redu natjecanje policijskih motorista, koje od 2015. godine nosi naziv Memorijal Šime Buzov. Natjecanje nosi naziv po policijskom službeniku PU splitsko-dalmatinske Šimi Buzovu koji je 26. rujna 2014. godine smrtno stradao u prometnoj nesreći kod Starigrada, putujući službenim motociklom na natjecanje u Pulu.

Natjecanje su organizirali Služba za sigurnost cestovnog prometa Uprave policije i Policijska akademija, uz organizacijsku podršku Policijske uprave istarske, a svoje vještine pokazalo je četrdesetak najboljih policijskih motociklista, po dva iz svake policijske uprave i dva iz Mobilne jedinice prometne policije.

Nakon minute šutnje za stradalog policijskog službenika, natjecateljima se obratio načelnik istarske policije Alen Klabot koji je svima zaželio puno sreće i sigurnu vožnju. ''Tragična Šimina pogibija pokazuje koliko je ovaj naš poziv težak, odgovoran i opasan. Kada oblačimo policijsku odoru i odlazimo u službu, ne znamo što nas taj dan čeka i kako će on završiti. Zato čuvajte jedni druge i budite si oslonac dok obavljate svoje zahtjevne zadaće'', poručio je načelnik policijske uprave.

Podno velebne Arene policijski službenici su potom s motorima težine oko 300 kilograma pokazali svoja znanja i vještina na posebno priređenom poligonu, a sve pod budnim okom sudaca koji su svaku grešku kažnjavali negativnim bodovima. Istodobno se provjeravala i pravilna upotreba motocikla i propisne zaštitne opreme, kao i dobra psihofizička pripremljenost policijskih motorista, a cilj je bio u što kraćem vremenu i sa što manje negativnih bodova proći poligon.



Natjecanje se odvijalo pojedinačno i ekipno, a u konkurenciji pojedinačno, prvo mjesto osvojio je Ivan Ljubas iz PU osječko-baranjske. Drugo mjesto pripalo je Slavku Lijiću, također iz PU osječko-baranjske, dok je treći bio Denis Brajković iz PU istarske. U konkurenciji ekipno, najbolja je bila ekipa iz PU osječko-baranjske (Ivan Ljubas i Slavko Lijić). Drugo mjesto osvojila je Mobilna jedinica prometne policije (Vedran Bralić i David Jovac), a treća je bila ekipa PU istarske (Denis Brajković i Zvonimir Mijačević). Pehare najboljim sudionicima natjecanja uručili su načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot i zapovjednik Mobilne jedinice prometne policije Josip Medved. Poseban pehar pripao je Aniti Prgomet Buić iz PU istarske, prvoj ženi koja je do sada sudjelovala na ovom natjecanju, a koja je zauzela odlično deseto mjesto u ukupnom poretku.

Čestitamo pobjednicima, ali i svim sudionicima natjecanja!
 

Stranica