Održana edukacija o samozaštitnom ponašanju građana MO Arena u Puli

Slika PU_I/vijesti/2016/predavanje MO Arena.jpg

U prostorijama Mjesnog odbora Arena u Puli, 17. svibnja je održana edukacija građana o načinima samozaštite od provala u kuće. Edukaciju su održale načelnica Policijske postaje Pula-Pola Tatjana Božac-Maksić i voditeljica Odjela prevencije PU istarske Alica Rosić-Jakupović.

Foto: PU istarska 

U prostorijama Mjesnog odbora Arena u Puli, 17. svibnja je održana edukacija  građana o načinima samozaštite od provala u kuće. Edukaciju su održale načelnica Policijske postaje Pula-Pola Tatjana Božac-Maksić i voditeljica Odjela prevencije PU istarske Alica Rosić-Jakupović.

Tijekom edukacije građani su upozoreni kako i jednostavnim redovnim radnjama u svom ponašanju, mogu doprinijeti da ne postanu žrtve provala u svoje domove. Svi su se još jednom podsjetili da svoje domove zaključavaju bez obzira na koliko kratko izašli, zatvaraju vrata i prozore, njeguju dobrosusjedske odnose sa svojim susjedima, koji u njihovoj odsutnosti mogu prazniti poštanske sandučiće, provjeravati nekretninu, povremeno paliti svjetla u istoj te mijenjati nivoe roleta, kako počinitelji ne bi opazili da nikoga nema kod kuće.

Pored samozaštitnog ponašanja, građanima je predloženo da razmisle o vidovima mehaničke zaštite na svojim objektima te tehničke zaštite. Kako bi donijeli ispravnu odluku o ovakvom načinu zaštite, sugerirano im je da posjete Informativni centar za prevenciju u holu  zgrade Policijske uprave istarske.

Pored provala, građani su savjetovani i o samozaštitnom ponašanju od prijevara na kućnom pragu, kojom prilikom su neki od nazočnih i osobno svjedočili pokušajima raznih oblika prijevara u svojim vlastitim domovima.

Na kraju su svi nazočni pozvani da svoja opažanja o sumnjivim radnjama u njihovom kvartu dojavljuju policiji, kako bi i na taj način doprinijeli održanju povoljnog stanja sigurnosti.



Stranica