Održane eko akcije u Puli i Nedešćini

  • Slika /2019/eko akcija1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Odjel prevencije nastavlja s provođenjem eko ekcija u okviru preventivnog projekta Zdrav za pet

Foto: PU istarska

U okviru provođenja druge komponente nacionalnog projekta Zdrav za pet, Odjel prevencije se priključio provedbi eko akcija čišćenja školskog okoliša OŠ Vitomir Širola Pajo u Nedešćini 27. svibnja  i  akciji čišćenja priobalja i podmorja područja Saccorgiana  1. lipnja.

Kroz prvu komponentu projekta Zdrav za pet, koji je usmjeren primarno djeci 8. razreda te učenicima prvog i drugog razreda srednje škole, učenike se educira o prevenciji ovisnosti i zlouporabi alkohola, droga i igara na sreću, dok se kroz drugu komponentu, provođenjem eko akcija, nastoji podići razina javnozdravstvene svijesti i svijesti o potrebi zaštite okoliša kod djece.

Čišćenjem okoliša, djecu se potiče na aktivno provođenje vremena u prirodi, druženje s vršnjacima te brigu o okolišu, kroz edukacije i radionice ''Čist okoliš – zdrava budućnost''.

U sklopu eko akcije u Nedešćini, kroz radionicu s učenicima su obrađene i teme o grafitima, dok je u pulskoj eko akciji sudjelovalo 12 ronilačkih klubova s pedesetak ronioca te 50 volontera.

Djelatnici Policijske uprave istarske nastavit će s provođenjem projekta Zdrav za pet pa su tako narednom razdoblju planirana  čišćenja školskih okoliša  na području Rovinja i Buja.
 

Stranica