Održano natjecanje prometnih policajaca – motociklista

Slika PU_I/vijesti/2014/motoristi mala.jpg

Foto: PU istarska

Povodom obilježavanja Dana policije, danas je u Puli, na parkiralištu Karlo Rojc, održano 5. natjecanje prometnih policajaca – motociklista u vožnji spretnosti.

Nakon intonacije državne himne, policijski službenici odali su minutom šutnje počast kolegi Šimi Buzovu iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske, koji je jučer smrtno stradao u prometnoj nesreći na D8 (Rovanjska – Starigrad), prilikom dolaska na natjecanje prometnih policajaca. ''Iako nam je želja i namjera bila slaviti Dan policije, slaviti rezultate prometne policije, slaviti našu veliku policijsku obitelj, slaviti zajedništvo koje vlada među policijskim službenicima, danas je ovdje među nama praznina. Praznina koja gromoglasno vrišti i ukazuje nam na ozbiljnost, sabranost i predanost poslu koji radimo'' istaknuo je u svom uvodnom obraćanju pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec. Načelnik Uprave policije ujedno je policijskim službenicima naglasio kako su se opredijelili za posao čuvanja ljudskih života i brigu za sigurnost građana, no da pritom moraju voditi računa i o vlastitoj sigurnosti. ''Imate odgovornost prema građanima, ali i prema sebi i svojim obiteljima'' naglasio je Borovec i zaželio policijskim službenicima sreću u natjecanju.

Na ovom već tradicionalnom natjecanju, koje se po prvi puta održalo izvan prostora Ministarstva unutarnjih poslova, sudjelovala su 44  policijska službenika, po dva službenika iz svake policijske uprave te Ureda za posebne poslove sigurnosti i Mobilne jedinice prometne policije. Svoja znanja i vještine te spretnost u vožnji, policajci su okušali na posebno priređenom poligonu. Istodobno se provjeravala pravilna upotreba motocikla i propisne zaštitne opreme, kao i dobra psihofizička pripremljenost policijskih motorista. Cilj je bio u što kraćem vremenu i sa što manje negativnih bodova proći poligon, a natjecanje se odvijalo pojedinačno i ekipno. U konkurenciji pojedinačno, prvo mjesto osvojio je Željko Grginčić iz PU karlovačke. Drugo mjesto pripalo je Duji Pivcu iz Ureda za posebne poslove sigurnosti, dok je treće mjesto osvojio Ivan Bosanac iz PU požeško-slavonske. U konkurenciji ekipno, najbolja je bila ekipa iz PU osječko-baranjske (Slavko Lijić i Ivan Ljubas). Drugo mjesto osvojila je PU karlovačka (Željko Grginčić i Ivica Klarić, dok je treće mjesto pripalo PU zagrebačkoj (Goran Ravlić i Ivan Pelivan). Pobjednicima su pehare uručili načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec, zamjenik glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez i načelnik PU istarske Dragutin Cestar.

Po završetku natjecanja, a prije podjela pehara, okupljene je zabavio Dejan Špoljar, koji je izveo atraktivni moto show i akrobacije na jednom i dva kotača, a potom su policijski službenici sjeli na svoje motore i na oduševljenje brojnih građana, održali promo vožnju po Puli, uz neizbježno zajedničko fotografiranje ispred pulske Arene.    



Stranica