Održano predavanje polaznicima auto škole

Slika PU_I/vijesti/2015/predavanje polaznicima autoškole.jpg

Policijska službenica za sigurnost i preventivu u cestovnom prometu PP Labin, Radmila Pekas je u utorak, 17.studenoga održala edukaciju polaznicima auto škole Pučkog otvorenog učilišta u Labinu .

Foto: PU istarska

Policijska službenica za sigurnost  i preventivu u cestovnom prometu PP Labin, Radmila Pekas je u utorak, 17.studenoga  održala edukaciju polaznicima auto škole Pučkog otvorenog učilišta (POU) u Labinu .

Kratkom prezentacijom ukazala je budućim vozačima na opasnosti s kojima će se susretati u prometu, najčešćim vrstama prometnih nesreća i greškama koje dovode do nastanka najtežih prometnih nesreća s posebnim osvrtom na brzinu i alkohol, kao i važnost korištenja sigurnosnog pojasa i zaštitne kacige.

Polaznicima auto škole prikazani su kratki edukativni filmovi o vožnji pod utjecajem alkohola, prekoračenoj brzini kretanja vozila te ne korištenju sigurnosnog pojasa kao i posljedicama koje nastaju u prometnim nesrećama.

Predavanju je prisustvovalo 16 polaznika auto škole te stručni voditelj i predavač auto škole POU Labin, Marko Vuletović. Nakon predavanja podijeljeni su letci „Ako piješ ne vozi“ , a budući vozači isprobali su tzv. „Pijane naočale“ koje simuliraju različite razine promila alkohola u krvi.



Stranica