Oprezno glisirajte!

Slika PU_I/glisiranje.jpg

Foto: Ilustracija

Pomorska je policija prošlog vikenda (od 15. do 17. lipnja) u počinjenju prekršaja iz Pomorskog zakonika koji se odnose na nepropisno glisiranje zatekla šest osoba.

Naime, policijski službenici su pet osoba zatekli u glisiranju u luci, i to državljanina Hrvatske, državljanina Slovenije, državljanina Njemačke, državljanina Italije i državljanku Češke te su im izdali prekršajne naloge u iznosu od 500 kuna. Osim suzbijanja prekršaja glisiranja u luci, pomorska je policija zatekla i jednu državljanku Austrije, koja je u Medulinskom zaljevu glisirala na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale te joj je radi toga izdan prekršajni nalog u iznosu od tisuću kuna.     

Kako bi se održalo povoljno stanje sigurnosti na moru te zaštitila sigurnost kupača, Policijska uprava istarska upozorava nautičare da se pridržavaju pravila sigurnosti plovidbe, posebice zabrane glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale te da slušaju upozorenja za plovidbu i vremensku prognozu na propisanim VHF kanalima.



Stranica