Osumnjičen za prijevaru: došao po novac, a dočekala ga policija

Slika /2018/novac.1.jpg

Policijski službenici uhitili su muškarca koji je starijoj ženi već uzeo 150.000 kuna, no kada je došao preuzeti još novca, dočekala ga je policija

Foto: Ilustracija

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijevara.

Nakon što je policija zaprimila dojavu od djelatnika banke zaduženog za sigurnost da je starija žena podigla veću količinu novca i da postoji sumnja da je prevarena, policijski službenici su obavili razgovor s 83-godišnjom ženom te su utvrdili da ju je nazvao nepoznati muškarac i predstavio joj se kao policijski službenik. Muškarac je od nje zatražio da za potrebe policijskog postupka i vještačenja podigne novac koji ima u banci, što je žena i učinila te je 23. studenoga na ulici u Medulinu mlađem muškarcu predala oko 150.000 kuna.

Ne znajući da je žena već razgovarala s policijom, muškarac koji joj se predstavio kao policijski službenik ju je ponovno kontaktirao i tražio od nje da podigne novac koji joj je ostao na drugom računu. Žena je na to pristala te je o svemu obavijestila policijske službenike koji su 25. studenoga oko 12.25 sati na ulici u Medulinu, kada je došao po novac koji je žena prethodno podignula u banci, uhitili 25-godišnjaka.

Osumnjičeni je danas u jutarnjim satima, po dovršetku kriminalističkog istraživanja, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. Policijski službenici nastavljaju provoditi izvide zbog sumnje da osumnjičeni kazneno djelo nije počinio sam.

Policija apelira na građane da budu oprezni i da o opasnostima koje vrebaju upozore starije članove svoje obitelji, pogotovo one članove koji žive sami. Vaši roditelji, bake i djedovi potencijalne su žrtve drskih prevaranata. Stoga, razgovarajte s njima i uputite ih da ne odaju nikome svoje privatne podatke, a ako ih netko traži novac, neka o tome odmah obavijeste vas ili policiju.

Više informacije o sličnim pojavnim oblicima prijavara putem telefona možete saznati OVDJE.


 

Stranica