Osumnjičen za prodaju droge

Slika /PU_I/vijesti/2016/indijska konoplja1.JPG

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU istarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom i utvrdili sumnju da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Foto: Ilustracija 

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU istarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom i utvrdili sumnju da je počinio kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te omogućavanje trošenja droga.

Zbog sumnje da se 35-godišnjak bavi preprodajom droge, policijski službenici su 6. siječnja, temeljem sudskog naloga, obavili pretragu kuće u Vodnjanu te su pronašli ukupno 562.45 grama marihuane, smotuljak s granama i lišćem suhe zelene biljne materije težine 37 grama i 1.40 grama halucinogenih gljiva. Pronađeni predmeti su oduzeti, a protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. Osim za preprodaju droge, 35-godišnjaka se sumnjiči da je i omogućavao trošenje droga pa je tako istog dana, ispred kuće u kojoj je obavljena pretraga, kod 31-godišnjeg hrvatskog državljanina pronađeno 10.8 grama marihuane, za koju je utvrđeno da je pripadala 35-godišnjaku, koji mu je pronađenu drogu dao na uživanje. Protiv 31-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.



Stranica