Osumnjičeni za krađe bicikla

Slika PU_I/vijesti/2013/policija, sigurnost i povjerenje.jpg

Umaška je policija dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 19-godišnjakom iz Novigrada utvrdila osnove sumnje da je počinio sedam kaznenih djela krađa od čega je jedno kazneno djela počinio sam, a šest zajedno s dvojicom maloljetnih hrvatskih državljanina.

Foto: Ilustracija 

Umaška je policija dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 19-godišnjakom iz Novigrada utvrdila osnove sumnje da je počinio sedam kaznenih djela krađa od čega je jedno  kazneno djelo počinio sam, a  šest  zajedno s  dvojicom  maloljetnih hrvatskih  državljanina.

Naime, mladić je u periodu od 13. do 30. kolovoza u autokampu u Karigadoru u četiri navrata otuđio sedam bicikla oštetivši pritom četvoricu njemačkih državljana u dobi od 36 do 43 godina za nekoliko desetaka tisuća kuna. Također ga se sumnjiči da je u istom razdoblju  u dva navrata u  autokampu  na području Novigrada otuđio četiri bicikla oštetivši 52-godišnjeg slovenskog državljanina i 58-godišnjeg švicarskog državljanina za oko nekoliko desetaka tisuća kuna. Potom je u Ulici Gradska vrata u Novigradu otuđio dva bicikla oštetivši 37-godišnjaka iz Novigrada za više tisuća kuna. Jednu od krađa na području Karigadora mladić je počinio sam dok je sve ostale krađe bicikla, u različitim kombinacijama počinio zajedno s dvojicom maloljetnih hrvatskih državljana .

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni mladić je 9. rujna  oko 19 sati priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok protiv dvojice maloljetnika slijedi podnošenje odgovarajuće prijave.



Stranica