Osumnjičeni za krađe motora

Slika PU_I/policija šuškavac2.jpg

Umaška je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad maloljetnim hrvatskim državljaninom i 18-godišnjakom zbog sumnje da su otuđivali motocikle i mopede.

Foto: Ilustracija

Umaška je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad maloljetnim hrvatskim državljaninom i 18-godišnjakom zbog sumnje da su otuđivali motocikle i mopede. Policija sumnjiči 18-godišnjaka da je počinio pet kaznenih djela krađe, od toga tri krađe zajedno s maloljetnikom, a maloljetnika se sumnjiči i za jedno kazneno djelo prikrivanja.

Naime, 10.studenog oko 1.15 sati, policijski službenici su u mjestu Kaštel zaustavili Citroen, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 18-godišnjak. Policijski službenici su u vozilu uočili razne predmete pogodne za počinjenje kaznenih djela te masku mopeda, a provedenim istraživanjem utvrđeno je da potječe od mopeda Gilera, kojeg su dan ranije 18-godišnjak i maloljetnik otuđili na parkiralištu u Poreču.

U nastavku kriminalističkog istraživanja, policijski službenici utvrdili su da je 18-godišnjak, osim navedene krađe, počinio još četiri kaznena djela krađe. Sumnjiči ga se da je od 18. svibnja do 6. studenog, na području Umaga, otuđio tri mopeda i motocikl, pri čemu je vlasnicima pričinio ukupnu štetu od nekoliko desetaka tisuća kuna. u dva slučaja, u počinjenju kaznenog djela, sudjelovao je i maloljetnik, kojeg se tereti da je počinio i kazneno djelo prikrivanja. Naime, on je, znajući da se radi o ukradenom mopedu, putem društvene mreže, oglasio prodaju dijelova mopeda te ih je u konačnici i prodao muškarcu s područja Zagreba.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 18-godišnjak je 11. studenog u noćnim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok se prijava protiv maloljetnika odnosi nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.



Stranica