Osumnjičeni za šest teških krađa i oštećenje tuđe stvari

Slika PU_I/vijesti/2016/policiija natpis3.JPG

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 20-godišnjakom, pulska je policija utvrdila sumnju da je počinio pet kaznenih djela teška krađa, dok se 22-godišnjaka tereti da je počinio jedno kazneno djelo teške krađe. Utvrđeno je da su dvojica osumnjičenih zajedno počinili kazneno djelo oštećenje tuđe stvari.

Foto: Ilustracija  

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 20-godišnjakom, pulska je policija utvrdila sumnju da je počinio pet kaznenih djela teška krađa, dok se 22-godišnjaka tereti da je počinio jedno kazneno djelo teške krađe. Također, utvrđeno je da su zajedno počinili kazneno djelo oštećenje tuđe stvari.

Dvadesetogodišnjaka se sumnjiči da je, u razdoblju od 19. do 29. kolovoza 2015. godine, u tri navrata provalio u ugostiteljske objekte u Ulici Fortin u Puli iz kojih je otuđio dva prijenosna računala, novčanik s novcem, razna alkoholna pića i sunčane naočale. Time je oštetio pravnu osobu iz Zagreba za više tisuća kuna.

Također, sumnjiči ga se da je, u noći s 5. na 6. svibnja ove godine, provalio u ugostiteljski objekt u De Franceschijevoj ulici te otuđio novac, čime je oštetio 61-godišnjakinju za više stotina kuna. Potom je u noći s 7. na 8. svibnja provalio u kiosk na Verudeli iz kojeg je otuđio cigarete, upaljače, sunčane naočale i bezalkoholna pića. Time je oštetio pravnu osobu iz Zagreba za nekoliko tisuća kuna. Dvadesetdvogodišnjaka se sumnjiči da je, u noći s 26. na 27. travnja 2015. godine provalio u ugostiteljski objekt u Širolinoj ulici u Puli te iz dva aparata za igru otuđio novac. Time je oštetio pravnu osobu s područja Medulina i Zagreba za zasad neutvrđeni novčani iznos.

Istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni zajedno, 24. travnja oko 19,45 sati na stambenoj zgradi i unutar zgrade u Ulici Vidikovac ispisali razne grafite čime su počinili materijalnu štetu od nekoliko tisuća kuna.

Protiv obojice se nadležnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava redovnim putem.



Stranica