Otkriveni kradljivci s pulskih plaža

Slika PU_I/plažaw.jpg

Foto: Ilustracija

Pulska je policija tijekom jučerašnjeg dana dovršila dva kriminalistička istraživanja nad dvojicom mladića i utvrdila osnove sumnje da je 18-godišnjak iz Pule počinio dva kaznena djela krađe, a 23-godišnjak iz mjesta Gundinci jednu krađu.

Puljanina se tereti da je 13. srpnja iskoristio nepažnju para iz Austrije te je dok su oni bili u moru s plaže na Verudeli otuđio ruksak s novčanicima, fotoaparatom i raznim drugim predmetima, oštetivši ih za više tisuća kuna. Već slijedećeg dana 18-godišnjak je počinio drugu krađu s plaže na Verudeli. Iskoristivši odsutnost 43-godišnjaka s područja Pleternice, mladić mu je otuđio torbicu s mobitelom, satom i dalekozorom te ga je time oštetio za više stotina kuna.

Drugi kradljivac ''operirao'' je na susjednom području, odnosno na Zlatnim stijenama. Naime, on je 18. srpnja, dok je 41-godišnja Puljanka bila u moru, s plaže otuđio njenu torbicu  s mobitelom i ključevima, nanijevši joj štetu od nekoliko stotina kuna.

Protiv obojice mladića podnose se kaznene prijave u redovnom postupku.

 

Policijska uprava istarska upozorava građane kako tijekom ljeta počinitelji često iskorištavaju nepažnju ili odsutnost kupača te s plaža otuđuju stvari koje su ostavljene bez nadzora.

Kako bi se spriječili takvi događaji, apeliramo na građane da na plažu ne nose vrijedne i nepotrebne predmete te da sa sobom ponesu samo onoliko novaca koliko im je potrebno. Dokumente i novac ne držite zajedno, a ukoliko sa sobom nosite bankovne kartice i imate zapisan PIN broj, držite ih odvojeno. Stvari na plaži imajte uvijek pod nadzorom, bilo osobnim ili pod nadzorom poznate osobe. U slučaju da ste pokradeni, pretražite bližu okolicu jer postoji vjerojatnost da ćete pronaći svoje stvari – spremite ih u vrećicu i predajte policiji!

.



Stranica