Ozlijeđen pješak

Slika PU_I/pjesacki01.jpg

Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 18. rujna oko 7.40 sati, na raskrižju Ulica Matteo Benussi Cio i Vijenac braće Lorenzetto u Rovinju, lakše je ozlijeđen89-godišnji pješak.

Nesreća se dogodila kada je 33-godišnjakinja iz Rovinja upravljala automobilom Fiat Brava, pulskih registracijskih oznaka, kolnikom Ulice Matteo Benussi Cio. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Vijenac braće Lorenzetto, žena se nije zaustavila na obilježenom pješakom prijelazu i propustila 89-godišnjaka iz Rovinja, koji je započeo prelaziti cestu, već ga je udarila s automobilom. Muškarac je zbog zadobivenih ozljeda prevezen na HMP Rovinj, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen. Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 33-godišnje vozačice se pokreće prekršajni postupak.

Kako bi se povećala sigurnost pješaka, kao jedne od najugroženijih skupina sudionika u prometu, Policijska uprava istarska apelira na vozače da povećaju oprez i uvažavaju pješake u prometu:

  • Usporite vozila kada se približavate pješačkom prijelazu zbog propuštanja pješaka koji prelaze kolnik!
  • Zaustavite vozilo ispred pješačkog prijelaza kada su pješaci djeca, stare i iznemogle osobe, slijepe osobe ili druge osobe s invaliditetom i kad tek stupaju na pješački prijelaz!
  • Ne parkirajte vozilo na nogostupu, u raskrižju i na pješakom prijelazu!


Stranica