Policija na Sajmu poslova u Labinu

  • Slika /2024/dan karijera 2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici i polaznici programa školovanja predstavili su zanimljivosti policijskog poziva i pozvali mlade Labinjane da se pridruže plavoj obitelji

Foto: PU istarska

Jučer je u maloj dvorani Sportskog centra Franko Mileta u Labinu održan Sajam poslova, na kojem su sudjelovali Policijska škola ''Josip Jović'' iz Zagreba, policijski službenici poslova prevencije Policijske istarske i vodič službenog psa sa psom Belom iz Postaje pomorske i aerodromske policije Pula - Pola.

Od ranih jutarnjih sati maturanti i učenici trećih razreda Srednje škole Mate Blažine iz Labina, kao i učenici osnovnih škola iz Labina zainteresirano su obilazili info punkt Policijske škole ''Josip Jović'', na kojem su od polaznika Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka i učenika 3. i 4. razreda srednjoškolskog obrazovanja pod vodstvom pedagoginje Lidije Werhas mogli dobiti sve informacije o uvjetima  i načinima upisa oba programa. Pored navedenog, kroz praktičnu demonstraciju dijela poligona zainteresirani su mogli i isprobati što ih očekuje na testiranju, ukoliko se odluče za željeni program, ali i okušati se u vještinama boksa te načinima postupanja policije kod primjene policijskih ovlasti.

Zainteresirani su mogli naučiti kako se izuzimaju otisci papilarnih linija, a za uspomenu su dobili i diplomu sa svojim otiscima ili otiskom cijelog dlana. Svoj otisak odlučila je dati i Bella - četveronožna inspektorica za pronalazak droge, koja je nakon toga sa svojim vodičem Tomislavom na pozornici izvela pokaznu vježbu pronalaska droge sakrivene u putnoj torbi te zaslužila gromoglasan pljesak publike.

Policijski službenici poslova prevencije Policijske uprave istarske su prezentirali dio preventivnih projekata koji se provode na području Istre te su tako građani i učenici dobili informacije o online prijevarama i projektu Web heroj, kampanji ''Manje oružja, manje tragedija'' i aktivnostima u sklopu prevencije ovisnosti o alkoholu, a mnogi su se odlučili isprobati i tzv. pijane naočale te pokušati dohvatiti ključ i otključati bravu vrata.

U sklopu Sajma poslova organiziran je i niz zanimljivih sadržaja, poput panel rasprava o digitalnom društvu, obrazovanju i proizvodnji/infrastrukturi, pub kviz s Deanom Kotigom, a maturanti su na svakom info punktu sakupljali naljepnice koje su im bile potrebne za sudjelovanje u nagradnoj igri.

Policijski službenici i budući policijski službenici još jednom su pozvali labinske maturante - koji vole pomagati ljudima i štititi slabije, žele imati osiguran posao i profesionalno napredovanje, privlače ih borilačke vještine i rukovanje oružjem, a sport je sastavni dio njihovog života - da im se pridruže jer im je tijekom školovanja osigurana stipendija, smještaj i prehrana, oprema (školski pribor, udžbenici, sportska oprema), a nakon školovanja će raditi dinamičan, human i zanimljiv posao.
 

Pisane vijesti