Osnovnoškolci posjetili istarsku policiju

  • Slika /2024/ošvidikovac4.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Učenici osnovne škole Vidikovac ''iz prve ruke“ vidjeli su kako je to biti policajac ili policajka

Foto: PU Istarska

Šezdesetak razdraganih učenika osnovne škole Vidikovac je 18. i 20. ožujka posjetilo prostorije Policijske uprave istarske te su ''iz prve ruke“ stekli uvid o tome što to sve policija radi i koja sredstva koristi u svom radu.

Policijski službenici dočekali su djecu te su im predstavili kako izgleda jedan radni dan policajca. Nakon početnog pozdrava koji im je uputio načelnik Policijske postaje Pula - Pola Vjekoslav Vukšić, uslijedilo je razgledavanje šaltera upravnih poslova, nakon čega su mališani sa zanimanjem obišli dežurstvo policijske postaje i prostorije za zadržavanje i ispitivanje. Zanimalo ih je i kako izgleda rad kriminalističkih tehničara i je li on onakav kako gledaju u filmovima i serijama na televiziji. Za uspomenu na svoj posjet policiji ponijeli su na papirićima svoje otiske papilarnih linija.

Svoj posjet završili su razgledavanjem policijskih vozila pri čemu su oduševljeno palili svjetlosne i zvučne znakove na policijskom presretaču, a velik broj djece se poželio fotografirati i uz policijski motocikl.

Ovo je samo jedna od aktivnosti kojom se istarska policija nastoji približiti svojim sugrađanima, posebice najmlađima, kako bi im približila policijski poziv i odgovornost koju on nosi.

Pisane vijesti