Policija uhitila kradljivca jedrilice

Slika /2018/pomorska policija2.JPG

Muškarac je otuđio jedrilicu vrijednu nekoliko stotina tisuća eura, no koordiniranom reakcijom nadležnih službi zatečen je i uhićen

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Službe organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 76-godišnjim talijanskim državljaninom i utvrdili sumnju da je počinio kazneno djelo teška krađa.

Muškarca se sumnjiči da je u noći s 8. na 9. lipnja neovlašteno pristupio na plovilo Jeanneau, slovenske registracijske oznake privezano na stalnom vezu u lučici Bunarina, ušao u zaključano plovilo i isplovio sa njime u smjeru državne granice na moru.
 
Po zaprimljenoj prijavi o nestanku jedrilice, policija je poduzela mjere i radnje te je u koordinaciji Nacionalnog pomorskog centra Zadar, Obalne straže Republike Hrvatske i Postaje pomorske policije Šibenik plovilo detektirano i 10. lipnja u jutarnjim satima zaustavljeno u plovidbi u isključivom gospodarskom pojasu u visini otočja Kornati na oko 6,5 nautičkih milja od državne granice Republike Hrvatske. Po zatjecanju, muškarac je uhićen, a plovilo vraćeno korisniku plovila, 50-godišnjem slovenskom državljaninu.
 
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja 76-godišnjak je predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, te se protiv njega pokreće kazneni postupak.
 

Priopćenja