Rezultati prometne akcije “Nadzor vozača mopeda i motocikala“

Slika /2018/prometna policija motorist2.jpg

Policija utvrdila 36 prekršaja od kojih su 11 počinili vozači mopeda i motocikala

Foto: Ilustracija

Policijska uprava istarska je jučer od 10 do 14 sati provela prometnu akciju “Nadzor vozača mopeda i motocikala“ s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači mopeda i motocikala, a posebno posljedica koje vozači navedene skupine vozila zadobiju u prometnim nesrećama.

Tijekom provođenja prometne akcije utvrđeno je ukupno 36 prekršaja, od kojih su jedanaest prekršaja počinili vozači mopeda i motocikala.  Među kontroliranim vozačima troje nije koristilo zaštitnu kacigu, četvero je nepropisno pretjecalo ostale sudionike u prometu, a zabilježena su i dva prekršaja nepropisne uporabe mobitela od strane vozača mopeda i motocikla. Jedan vozač je mopedom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, a evidentiran je i jedan prekršaj upravljanja mopedom na kojemu nisu bili ispravni propisani uređaji.

Valja istaknuti kako za vrijeme provođenja prometne akcije na području Policijske uprave istarske nisu evidentirane prometne nesreće u kojima su sudjelovali mopedi i motocikli.
 

Pisane vijesti