Policijska radionica za djecu s cerebralnom paralizom

Slika PU_I/vijesti/2015/kamp medulin.JPG

Foto: PU istarska

Odjel prevencije PU istarske odazvao se još jednom pozivu sa suradnjom pa je tako danas, po pozivu dr. Lorene Lazarić Stefanović iz Udruge cerebralne paralize IŽ, u kampu Medulin održana radionica o policijskim poslovima.

U sklopu tradicionalnog, osmog po redu kampa za djecu s cerebralnom paralizom, za djecu i volontere održana je policijska radionica, na kojoj su djelatnici Odjela prevencije predstavili poslove koje obavljaju policijski službenici. Mališanima se predstavio i kontakt policajac Marin Santin, inače kontakt policajac za područje Medulina, a policijski službenici kriminalističke tehnike prezentirali su okupljenima kofer za očevide. Djeca su educirana o načinima izuzimanja tragova, u čemu su se i sami okušali, tako da su stavljali svoj otisak prsta na kartončić, koji im je ostao za uspomenu. Postavljali su niz pitanja o samoj struci policajca, koliko dugo se mogu održati tragovi prije nego ih policija izuzme, pa sve do drugih načina otkrivanja počinitelja koji su policiji na raspolaganju.

Ovo je bila još jedna preventivna aktivnost, kojom se policija nastoji približiti građanima, pogotovo djeci, a sa sličnim aktivnostima nastavit će se i u narednom razdoblju.



Stranica