Policijska uprava istarska obilježila Dan policije

Slika PU_I/sveti_mihovil.jpg

Foto: PU istarska  

Polaganjem vijenaca kod središnjeg križa na Gradskom groblju u Puli za sve pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova koji su  poginuli u Domovinskom ratu i prilikom obavljanja službenih poslova, Policijska uprava istarska započela je jučer u 9 sati prigodno obilježavanje Dana policije i Dana njezina zaštitnika, Sv. Mihovila.

Nakon Sv. mise, koju je u crkvi ''Sv. Kuzme i Damjana'' u 10 sati predvodio bivši policijski kapelan Josip Listeš, u Valbandonu je u 12 sati održan svečani kolegij načelnika Policijske uprave istarske pod nazivom ''20 godina PU istarske'', a kojem su uz sadašnje članove kolegija, nazočili i rukovoditelji PU Pula iz 1991. godine, svi dosadašnji načelnici Policijske uprave istarske i ratni zapovjednici Specijalne jedinice policije ''Bak – Istra''.

Povodom Dana policije, načelnik Policijske uprave istarske g. Mladen Blašković podijelio je i  prigodnu nagradu Ministarstva unutarnjih poslova, koju je dobilo ukupno 11 policijskih službenika Policijske uprave istarske, zaslužnih za provođenje kriminalističkog istraživanja i otkrivanje skupine mlađih počinitelja, odgovornih za teške krađe provaljivanjem – eksplozije bankomata u Sv. Lovreču i Tinjanu s početka godine. Istovremeno su za iznimnu profesionalnost, znanje i stručnost u obavljanju poslova i etičkog ponašanja u službi i van službe, 72 policijska službenika primila pismene pohvale načelnika policijske uprave.

I ove je godine Policijska uprava istarska održala Dan otvorenih vrata pa su tako građani od 11,00 do 14,00 sati u Valbandonu i na Riječkom gatu u Pul iimali prilike razgledati info-punktove prometne, interventne i pomorske policije, kriminalističke tehnike i kriminalističke prevencije. Za posjetitelje u Valbandonu pripremile su se i pokazne vježbe interventne policije, protueksplozijske zaštite i službenog psa, a za najmlađe i prigodne radionice, natjecanja te zajedničko fotografiranje. Osim spomenutih događanja, građani mogu od 26. rujna do 7. listopada u holu Policijske uprave istarske razgledati izložbu dječjih crteža pulskih osnovnih škola pod nazivom ''Prometna policija dječjim očima''.



Stranica