Policijski službenici razotkrili zločinačko udruženje koje je krijumčarilo heroin

  • Slika /2022/heroin1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici proveli su složeno kriminalističko istraživanje te su prijavili osobe zbog sumnje da su se udružile u zločinačko udruženje radi krijumčarenja i preprodaje heroina

Foto: PU istarska
Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave istarske, Odjela kriminaliteta droga su u suradnji sa Službom kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke, Službom kriminaliteta droga Policijske uprave splitsko-dalmatinske i Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, proveli višemjesečno kriminalističko istraživanje nad šest osoba.
 
Policija sumnjiči petoricu muškaraca (43-godišnjeg državljanina Sjeverne Makedonije, 59-godišnjeg državljanina Srbije i četvoricu hrvatskih državljana u dobi od 66, 49, 47 i 42 godine) da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja, odnosno da su se u razdoblju od rujna prošle godine do rujna ove godine udružili i povezali u zločinačko udruženje radi neovlaštenog stavljanja u promet heroina na narkotržište Istarske, Zagrebačke i Splitsko-dalmatinske županije. 
 
Osumnjičeni su heroin nabavljali na područje jedne od zemalja jugoistočne Europe te su ga krijumčarili na područje Hrvatske. Djelovali su udruženo, svatko u svojoj ulozi nabave, prodaje, čuvanja, posredovanja u kupoprodaji, nuđenja na prodaju ili prenošenja droge radi prodaje, te same prodaje.
 
Na taj su način u navedenom razdoblju stavili u prodaju najmanje 4,2 kilograma heroina 
 
Policijski službenici su 23. rujna u jutarnjim satima uhitili trojicu osumnjičenika na području Policijske uprave zagrebačke, jednog na području Policijske uprave istarske i jednog na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Tijekom pretrage njihovih domova i vozila pronašli su ukupno 3.9 kilograma heroina i novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge. 
 
Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave primorsko-goranske, a kaznena prijava protiv njih dostavljena je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.    
 


Stranica