Policijski službenici savjetovali građane kako zaštiti svoju imovinu

Slika PU_I/vijesti/2017/infopunkt Standa.jpg

Foto: PU istarska  

Policijski službenici Odjela prevencije PU istarske i Policijske postaje Pula-Pola su danas uz uključivanje i predstavnika Udruge umirovljenih policijskih službenika nastavili  sa provođenjem preventivnih aktivnosti u Šijani, postavljanjem info punkta na prostoru ispred „Stande“ u cilju upoznavanja građana s preventivnim projektom Zaštitimo svoju imovinu te savjetovanja građana po pitanju samozaštitnih mjera na sprečavanju provala u kuće i stanove.

Policijski službenici su građane putem letaka koje su dijelili, ali i u razgovoru  savjetovali kako  jednostavnim redovnim radnjama u svom ponašanju, mogu doprinijeti da ne postanu žrtve provala u svoje domove. Svi su se još jednom podsjetili da svoje domove zaključavaju, bez obzira na koliko kratko izašli, da zatvaraju vrata i prozore, kao i da njeguju dobrosusjedske odnose sa svojim susjedima, koji u njihovoj odsutnosti mogu prazniti poštanske sandučiće, provjeravati nekretninu, povremeno paliti svjetla te mijenjati nivoe roleta, kako počinitelji ne bi opazili da nikoga nema kod kuće.

Pored razvijanja samozaštitnog ponašanja, građanima je predloženo da razmisle i o ugradnji mehaničke i tehničke zaštite na svojim objektima.

Kako bi donijeli ispravnu odluku o ovakvom načinu zaštite, policijski službenici pozvali su ih da posjete Informativni centar za prevenciju u holu  zgrade PU istarske. 

 Pored navedene problematike, a obzirom na aktualnu provedbu preventivne akcije „Mir i dobro“, građanima su podijeljene brošure preventivne akcije, kako bi se i ovakvim radom prevenirale moguće štetne posljedice nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvima.



Stranica