Policijski službenik dobio spomenicu za doprinos sigurnosti na nogometnim stadionima

  • Slika /2019/Grgić3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Hrvatski nogometni savez dodijelio je priznanje za sigurnost na nogometnim stadionima policijskom službeniku Interventne jedinice policije iz Pule

Foto: PU istarska
 
U Puli je danas, u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza, započela 5. Konferencija o sigurnosti i zaštiti na stadionima na nogometnim utakmicama, na kojoj će stručnjaci iz područja sigurnosti razgovarati o unapređenju sigurnosti i promicanju kulturnog ponašanja na nogometnim stadionima.
 
Od ove godine Hrvatski nogometni savez dodjeljuje spomenicu s medaljom za izniman i dugoročan doprinos sigurnosti i zaštiti na nogometnim utakmicama te smanjenju nereda, a ona je pripala policijskom službeniku Interventne jedinice policije Policijske uprave istarske Zoran Grgiću, koji je na današnji dan prije godinu dana ozlijeđen na finalnoj utakmici hrvatskog kupa. Da podsjetimo, Zoran je 23. svibnja prošle godine zajedno sa svojim kolegama obavljao mjere osiguranja nogometne utakmice između Hajduka i Dinama u Vinkovcima. U šezdeset i šestoj minuti zapaljen je veći broj baklji koje su ubačene na teren, a jedna od njih pogodila je policijskog službenika i opekla ga po licu i vratu. Iako mu je odmah pružena liječnička pomoć, Zoran je zadobio trajne ozljede, a njegov oporavak bio je dugotrajan.
 
Kao iskusan policijski službenik, koji je karijeru u policiji započeo prije dvadeset godina kao pripadnik specijalne policije, Zoran je sa zahvalnošću primio spomenicu Hrvatskog nogometnog saveza, koji je na ovaj način želio pokazati poštovanje prema policijskom službeniku i njegovoj žrtvi za sigurnost. ''Zahvaljujem na ovom priznanju, no želio bih istaknuti da sam samo radio svoj posao i brinuo o sigurnosti građana, kao što to svakog dana čine i moji kolege. Ujedno bih apelirao na navijače i na sve građane koji dolaze na nogometne utakmice da navijaju fer i korektno, u pravom sportskom duhu, kako bi se svi zajedno osjećali sigurnije na stadionima i kako više ne bi bilo ovakvih situacija'' rekao je policijski službenik i istaknuo kako je osobi koja je bacila spornu baklju već odavno oprostio.
 
Zoranu su na njegovom doprinosu sigurnosti i zaštiti na nogometnim utakmicama čestitali načelnik Uprave policije Ivan Merćep i načelnik Policijske uprave istarske Božo Kirin te su mu zahvalili na predanom radu i zaželjeli mu uspješan povratak na posao.
 

Stranica