Pomorski policajci spasili Svetog Nikolu i dovezli ga sigurno do dječice

  • Slika /2023/sveti.nikola1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Djeca su s nestrpljenjem dočekala svoje poklone na Bunarini koje su im podijelili policajci

Foto: PU istarska

Nesvakidašnje jutro na pulskoj Bunarini. Mnoštvo djece uz pjesmu i ples prizivalo je dolazak zaštitnika pomoraca, Svetog Nikole. I kako to priliči, on je ubrzo stigao na plovilu pomorske policije. Spomenuo je kako se malo izgubio na moru noseći poklone djeci, no kako su ga pronašli pomorski policajci koji su ga doveli do razgaljene dječice.

Policajce i Svetog Nikolu dočekali su mališani iz Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Pula, Down syndrom centra Pula, štićenici Kuće milosrđa u Majmajoli te djeca o kojoj brine udruga ''Naš san njihov osmjeh'', a Svetom Nikoli poklone je pomogao podijeliti načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot sa suradnicima.

Policijska uprava istarska je i ove godine organizirala humanitarnu akciju ''Budi nekom djetetu Sveti Nikola''. Akcija je organizirana kako bi se djeci pokazalo da su im policijski službenici prijatelji, kojima se mogu obratiti u svakom trenutku. ''Ponosan sam na sve djelatnike Policijske uprave istarske koji su i ovoga puta pokazali veliko humanitarno srce te su u tjedan dana sakupili preko 450 poklon paketa. Zahvalio bi se ovim putem i  članovima Udruge specijalne jedinice policije BAK Istra koji su se također odazvali akciji“, rekao je načelnik Klabot i istaknuo kako ovakve humanitarne akcije nisu novost za policijsku upravu. ''Mi cijele godine aktivno sudjelujemo u radu zajednice i pomažemo gdje god možemo. Iako su ovo skromni darovi, poklonjeni su od srca i nadamo se da će djeci uljepšati blagdane'', naglasio je načelnik policijske uprave i najavio kako će se do kraja godine djelatnici uprave uključiti i u prikupljanje namirnica za udrugu ''Naš san, njihov osmjeh'' po principu jedan čovjek - jedna namirnica.

Svetog Nikolu je za ovu priliku utjelovio Saša Major, voditelj ophodne brodice u Postaji pomorske i aerodromske policije Pula-Pola. Dio paketa podijelio je djeci koja su ga dočekala na Bunarini, a potom je obišao mališane koji zbog svog zdravstvenog stanja nisu bili u mogućnosti prisustvovati dočeku. U pratnji policijskih službenika posjetio je Školu za odgoj i obrazovanje Pula, a potom je poklone odnio i mališanima u Dječji dom Ruža Petrović te u udrugu ''Naš san njihov osmjeh'' kako bi se slatkiši raspodijelili djeci o kojoj brine udruga. Budući da je imao još malo vremena, iznenadio je i građane koji su podnosili zahtjeve za nove dokumente te ih je počastio bombonima.

Dio od mnoštva prikupljenih darova dobiti će i štićenici Sigurne kuće Istra, dok će preostale paketiće Sveti Nikola uručiti djeci iz Centra Liče Faraguna Labin, koje će posjetiti sutra zajedno s djelatnicima Policijske postaje Labin.Podršku manifestaciji dalo je i Hrvatsko društvo skladatelja (ZAMP).

 

Pisane vijesti