Požar plovila u Medulinu

Slika /2018/marina.JPG

Požar je izbio u predjelu motora, a policijski službenici danas nastavljaju s obavljanjem očevida kako bi se utvrdio uzrok požara

Foto: Ilustracija

Jučer oko 17 sati u sportskoj lučici u Medulinu izbio je požar na plovilu, pulske oznake, u kojem su ozlijeđene tri osobe.

Prema zasad utvrđenom, kada je 39-godišnjak okrenuo ključ u bravi pokušavajući dati kontakt, došlo je do eksplozije i zapaljenja plovila. Ne bi li spriječio širenja požara, muškarac je plovilo odvezao s mola te ga je uz pomoć djelatnika Lučke uprave oteglio do poluotoka Vižule, gdje su požar ugasili vatrogasci.

U događaju je ozlijeđen 39-godišnjak, 39-godišnjakinja i dijete te su prevezeni u pulsku bolnicu radi pružanja liječničke pomoći. Težina njihovih ozljeda zasad nije poznata.

Policijski službenici obavili su jučer prvu fazu očevida, a danas će nastaviti s obavljanjem očevida i utvrđivanjem uzroka požara.


NADOPUNA INFORMACIJE (24. kolovoza 2024. godine):

Policijski službenici su u suradnji s inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja obavili očevid i utvrdili kako je uzrok požara tehnički kvar  na predjelu motora te je prilikom stavljanja u pogon motora došlo do stvaranje eksplozivne smjese, a potom do eksplozije i zapaljenja benzinskih para.

 

Priopćenja