Predali ručnu bombu, startni pištolj i streljivo

Slika /2018/streljivo.jpg

PU istarska poziva građane da se riješe oružja bez sankcija

Foto: Ilustracija


Istarskoj policiji je jučer dvoje građana predalo oružje, dok je jedan građanin obavijestio policiju da je pored zgrade pronašao streljivo
U Umagu je žena prilikom čišćenja garaže pronašla vježbovnu ručnu bombu M-75, dok je u okolici Pule žena prilikom čišćenja kuće pronašla startni pištolj sa šesnaest komada streljiva. Još jedan događaj zabilježen je na umaškom području, gdje je građanin prilikom čišćenja smeća oko zgrade pronašao dva artiljerijska zrna. Policijski službenici preuzeli su oružje i streljivo radi uništenja, a Policijska uprava istarska poziva sve one koji još uvijek posjeduju oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva da ih mogu vratiti policiji bez ikakvih sankcija te bez objašnjenja odakle im oružje.

Podsjećamo građane da akcija ''Manje oružja, manje tragedija'' i dalje traje te ih pozivamo da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja bez sankcija. Svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, dužni su posjedovanje takvog oružja prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji radi predaje ili onesposobljavanja. Protiv osoba koje predaju takvo oružje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupci ukoliko oružje predaju prije poduzimanja izvidnih radnji policije. Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu prikupiti oružje. 
 

Stranica